Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Melbourne Central YHA na ulici Flinders

YHA Victoria z veseljem napoveduje dolgo pričakovano odprtje v celoti obnovljenega hostla Melbourne Central YHA, v osrednjem poslovnem središču Melbourna, uvrščenega v kategorijo kulturne dediščine aprila 2009.

Vsebina

Melbourne Central YHA ima lokacijo na vogalu ulic Flinders in Spencer v središču Melbourna s pogledom na severno obalo reke Yarra, ki je predvidena za novo nakupovalno in stanovanjsko sosesko, primerljivo s soseskama Docklands in Southbank.

Društvo YHA Victoria je decembra 2005 kupilo nekdanji hotel Markillie's na ulici Flinders, da bi v centru Melbourna odprlo novo središče za popotnike z 208 posteljami. Po treh letih intenzivnega načrtovanja in prenavljanja pa bodo te sanje zdaj postale resničnost.

Petnadstropna stavba, ki je delo v neobaročnem arhitekturnem slogu edvardijanske dobe, je bila prvotno zgrajena leta 1915 za delavce ter potnike, povezane s pristanišči, trgi in železnicami v zgodnjem Melbournu, da bi jim zagotovili poceni nastanitev in lokale.

Pročelju je bila povrnjena nekdanja podoba, notranjost pa je bila temeljito prenovljena, da bi v okolju, ki odraža kulturo, slog in značaj eklektičnega Melbourna, ugodili željam popotnikov.

Gostje hostla Melbourne Central YHA lahko bivajo v zasebnih sobah z okrašenimi balkoni s pogledom na ulico Flinders ali celo živijo na visoki nogi v eni od edinstvenih sob s teraso na strehi. V pritličju se nahaja Bertha Brown's, nov živahen melbournski lokal, ki obljublja pridih individualnosti in sloga tako popotnikom kot prebivalcem mesta.

Seveda lahko pričakujete, da bo zavezani odnos YHA do okolja opazen na vsakem koraku v tej stavbi. Hostel je opremljen z napravami za učinkovito rabo vode, energetsko učinkovito razsvetljavo in izolacijo ter nizkoemisijskimi stekli za zmanjšanje morebitnih toplotnih izgub pozimi in prirastkov poleti. Pravzaprav je bila celotna stavba reciklirana iz prvotne strukture na lokaciji, s čimer se je v primerjavi z novo stavbo enake velikosti zmanjšala utelešena energija projekta.

Melbourne Central YHA bo najnovejši uspeh v nizu dosežkov YHA Australia, ki bo okrepilo obstoječo mrežo več kot 120 hostlov YHA po vsej Avstraliji in 4.000 hostlov Hostelling International po vsem svetu. YHA je neprofitna organizacija, ki temelji na članstvu in že 70 let zagotavlja cenovno ugodne nastanitve in potovanja v Avstraliji.

Melbourne Central YHA se odpira aprila 2009 - za več podrobnosti obiščite www.yha.com.au.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava