Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli v Transilvanijo

Ob sprehajališču v samem srcu mesta Cluj-Napoca boste našli Retro Youth Hostel, ki ponuja 48 postelj v različnih sobah (samostojne, dvojne, troposteljne in skupne sobe) ter ponuja sveže domače pripravljene zajtrke, ki so že vključeni v ceno!

Vsebina
Cluj-Napoca je zgodovinska prestolnica Transilvanije (Sedmograške), ki je bilo najpomembnejši kulturni in gospodarski center Romunije. Nahaja se v osrčju države, na presečišču državnih in mednarodnih avtocest. Danes je mesto eden pomembnejših akademskih, kulturnih, industrijskih in poslovnih centrov Romunije. Med ostalim se tukaj nahaja Babeş-Bolyai – največja univerza v Romuniji s svojimi slavnimi botaničnimi vrtovi.
 
 
Tudi kulturno dogajanje mesta vleče korenine iz zgodovine, saj mesto obstaja še iz obdobja antičnega Rima. Prav to obdobje je pustilo svoj pečat načrtu izgradnje mesta ter seveda veliko izkopanin. Cluj-Napoca je tudi mesto, ki gosti najrazličnejše kulturne festivale ter se že vnaprej veselimo leta 2015, ko bo mesto nosilo naziv evropske prestolnice mladih!!!
 
Retro Youth Hostel vam ponuja različne storitve: brezplačno izposojo kolesa, brezplačen dostop do interneta, televizijsko sobo, skupne prostore z starinskim snemalcem in zbirko glasbe. Organiziramo pa tudi oglede mesta in ostalih zanimivih lokacij v Transilvaniji. 
 
 
Med našimi ogledi lahko izberete ogled rudnika soli, ledeno jamo Scarisoara, Sibiu – evropsko prestolnico kulture iz 2007, medvedjo jamo in termalna kopališče Felix, srednjeveško mesto Sighisoara, Rosia Montana – ki čaka na vpis na seznam UNESCO, Veterno jamo – največji jamski rezervat v Evropi, Maramures – kot zadnjo tradicionalno regijo Romunije, samostane Bucovina, ter seveda vsem dobro poznanega grofa Drakulo. Spoznajte Romunijo tekom 11 dni kulturne in zgodovinske turneje po državi ter se podajte na pohode po Karpatih v gore Retezat, Apuseni, Fagaras in še več! 
 
Organiziramo pa tudi najnovejšo turo, ki vas popelje v komunistično zgodovino Romunije, vse do obsodbe in usmrtitve diktatorja Čaušeska.
 
Najdete nas na tlakovani ulici Potaissa, št. 11, v mestu Cluj Napoca, Transilvanija, Romunija (www.retro.ro , tel. 0040-64-450452).

Sorodni članki

Prijava