Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Letos za veliko noč raziščite Armagh City, katoliško prestolnico irske.

Vsebina

Starodavna katedrala mesta Armagh (najstarejšega irskega mesta, ki sega kakšnih 6500 let v preteklost) ima razgibano in starodavno versko tradicijo. Leta 444 je sveti Patrik (zaščitnik Irske) izbral Armagh za center širjenja krščanstva po Irski. Tukaj je postavil prvo župno cerkev, prav na mestu današnje katedrale, ki je sapo jemajoči spomenik odprt za turiste. Nahaja se na griču Armagh, od koder se razgled razprostira preko celega mesta. To je zagotovo nekaj, kar je vredno ogleda.. 

 
Velika noč je zagotovo najpomembnejši krščanski praznik, torej zakaj ne bi obiskali mesta Armagh in se poglobili v zgodovino in dediščino pokrajine, kjer se je začel irski katolicizem (kateri se je med ostalim, prav iz Irske prenesel tudi v Slovenijo v 10. in 11. stoletju). Hostelling International Northern Ireland (severnoirska hosteling organizacija) ima izvrsten hostel prav v centru mesta Armagh, ki ponuja sodobno opremljene sobe, parkirišča, pralnico, samopostrežne kuhinje itd.

Ko boste v okrožju Armagh (enem izmed najraznoličnejših okrajev Irske), vam bo na voljo veliko različnih atrakcij, vključno s kompleksom Sv. Patrika, Navan Centra in trdnjave, planetarij in tovarne čipsa Tayto. Obiskovalci lahko prav tako kredo na vožnjo s kajakom, na pohode, na lokostrelstvo, ter planinarjenje. 

Zelo preprosto je priti v Armagh. Z mednarodnega letališča Belfast, boste le kratko vožnjo stran od te regije, ki je povezana z mednarodnimi leti po Evropi (tudi z nizko-cenovnimi poleti, ki povezujejo severno Irsko s Francijo, Nemčijo, Španijo, Italijo in Nizozemsko)! Prav tako so dobro organizirane avtobusne povezave, ki si jih lahko ogledate na www.translink.co.uk.

Za rezervacijo v naših hostlih, tudi v tistem, ki je v samem centru mesta Armagh, obiščite našo spletno stran www.hini.org.uk, ter si že danes načrtujte velikonočne počitnice!

Sorodni članki

Prijava