Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prekrasna izkušnja hostla Downtown

Vsebina
Letos sem moral božične počitnice preživeti delovno, zato se nisem utegnil vrniti domov v Veliko Britanijo. Tako sem božič preživel v Pragi. K sreči sem uspel dobiti sobo na običajnem naslovu – hostel Downtown. Pomislil sem, da bi vas morda zanimalo, kakšna je bila moja izkušnja, hkrati pa lahko tako pošljem velik pozdrav in objem osebju hostla Downtown, ki se je res potrudilo, da smo se vsi počutili dobrodošlo in z njimi proslavili zimske praznike.



Čehi praznujejo božič že na predvečer – 24. decembra, kar je bila zame nova izkušnja. Tako torej ni čudno, da je hostel poskrbel za veliko božično večerjo, kjer so ponujali krapa, zrezke, krompirjevo solato, kuhano vino, piškotke ter razne sladkarije – od tortic do božičnih prigrizkov. CNN je pred kratkim Prago razglasil za eno najbolj priljubljenih zimskih turističnih mest. Tako da sploh ne preseneča, da sem si mizo pri večerji delil ne le s Čehi, temveč tudi Rusi, Američani, Avstralci, Kitajci, parimi britanskimi rojaki, Francozi, Ukrajinci in drugimi, ki se čez praznike niso utegnili vrniti domov. Skratka nabor gostov je bil sila pester in večerja je bila resnično mednarodna.



Seveda se osebje hostla ni zadovoljilo zgolj z večerjo, temveč je na prijeten in očarljiv način Petra poskrbela še za tradicionalne igre. Če torej še niste slišali za metanje copat, spravljanje ladjice, ali šloganja iz jabolk pa ste še vedno lahko poiskali kakšno omelo, pod katerim so se delili cmokeci. Prav vsem je bilo sila prijetno in smo znali ceniti trud, da se za božič počutimo kot doma, čeprav smo daleč stran od družine in svojcev – vendar smo dobili priložnost sklepati nova in iskrena prijateljstva.

Ker pa je pričakovati, da se tak hostel hitro zapolni, vam priporočam, da si čim prej rezervirate sobo po čim ugodnejši ceni.

Neil Andrew Taylor

Narodni 19, Praga
Češka Republika


Sorodni članki

Prijava