Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prestižna nagrada za HI

Združeni narodi so počastili Hostelling International s priznanjem za inovacijo v turizmu.

Izredno uspešen projekt izmenjave Big Blog Exchange je dobila prestižno nagrado odličnosti in inovativnosti v turizmu, ki jo podeljuje svetovna turistična organizacija združenih narodov (UNWTO) in sicer v kategoriji za nevladne organizacije.
Vsebina
UNWTO je visoko pohvalil izvirno in kreativno zamisel, preko katere je Hostelling International z akcijo Big Blog Exchange – kar je bil največji blogovski natečaj v zgodovini – povezal svoje uporabnike širom sveta. Tekom štirih mesecev izmenjave se je po spletnih omrežjih razširila prava mrzlica, ki je ustvarila preko 27.000 všečkov na Facebooku ter zabeležila preko 126.000 posamičnih obiskov strani Big Blog Exchange, o katerem so poročali mediji v kar 173 državah.
 
 
Odkar je leta 2003 UNWTO prvič podelil turistično nagrado za pobude, ki prispevajo k razvoju turizma preko znanja in inovativnosti, morajo biti zamisli skladne z načeli UNWTO o globalnem kodeksu etičnega turizma ter skladni z razvojnimi cilji združenih narodov.
 
Big Blog Exchange je bil ob programu Alqueva Dark Sky Programme, ki ga vodi Genuineland (Portugalska) in Od miloščine do socialnega podjetništva, ki ga vodi Borneo Ecotourism Solutions and Technologies Society (Malezija) med finalisti v kategoriji nevladnih organizacij in prejel prvo nagrado.
 
Big Blog Exchange je že poprej prejel dve odmevni nagradi – nagrado za najboljšo inovativno marketinško kampanjo, ki jo je podelila svetovna mladinska, študentska in izobraževalno-potovalna konfederacija ter nagrado za najboljši marketing, ki jo je podelila British Youth Travel.
 
Mikael Hansson, je bil kot predstavnik HI prisoten na podelitvi. Takole je rekel: “Tole je prestižna nagrada, ki nam je zares ogrela srce, saj je prepoznan ves trud, ki ga vlagamo ter že vrsto let s svojimi cilji podpiramo širjenje znanja in razumevanja družbenih in kulturnih razlik v svetu.”
 
Preko 1.200 blogerjev z vsega sveta se je priključilo Big Blog Exchange v upanju, da bodo zamenjali kraj bivanja – in bloge – z ostalimi zmagovalci. Izbranih je bilo 100 finalistov, ki so od vas – obiskovalcev spletnih portalov – dobili največ glasov, tako pa je prišlo do selekcije zadnjih 16 srečnežev. Cilj natečaja je bil spodbuditi globalno razumevanje in s tem pripomoči k premagovanju konfliktov v svetu.
 
Andy Andersen, iz ZDA, se je naenkrat zamenjal s špansko blogerko, Saro Rodriguez, ter povedal sledeče:
 
“S tem ko sem dobil priložnost, da potujem in pridobim novo izkušnjo, življenjsko lekcijo in znanje, sem se počutil dolžnega, da to podelim z drugimi ter pridobljeno nosim s seboj, da ves trud ne bi bil zaman. Kaj je namen znanja, če naj to zgolj v nekem pozabljenem kotičku nabira prah, potrebno ga je deliti s celotno družbo. Popotniki imajo torej pravo nalogo, da svoje izkušnje prenesejo na ostale, da lahko tudi drugi pridobijo vpogled, ki sem ga pridobil sam in se mi je vtisnil globoko v spomin.”
 
Ne spreglejte pa tudi novic o prihajajočem dogodku: Big Blog Exchange 2014!

Sorodni članki

Prijava