Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kam se boste odpravili to poletje?

Poletje trka na vrata, tudi vrata hostlov, ki so primerni za skupine. V zadnjih spomladanskih novičkah vam predstavljamo hostel Bovec, kjer boste na svoj račun prišli predvsem adrenalinski odvisniki in ljubitelji neokrnjene narave. V Postojni vas čaka prenovljen hostel Proteus, postojna pa s turistično atrakcijo št. 1 v Sloveniji - Postojnsko jamo, ki je prava osvežitev v vročih poletnih dneh. V objemu nasadov oljk ter z lastno plažo, ki predstavlja kak odstotek vse slovenske obale, vas pričakuje največji slovenski hostel na Debelem Rtiču. V sklopu mladinskih centrov, kjer so posebej dobrodošle skupine, ki potrebujejo več skupnih prostorov in pripadajočo tehnično opremo, pa v tej številki predstavljamo Hostel Trbovlje, ki se nahaja v samem osrčju Slovenije, Hostel Celje v knežjem mestu, kjer vas zgodovina spremlja na vsakem koraku in Hostel Pekarna v Mariboru, ki je le nekaj minut peš stran od prizorišč največjega slovenskega festivala LENT. 

Vsebina
 
 
Kamorkoli vas torej zanese pot vas pričakujemo s kakovostnimi hostli, polnimi vsebine in možnosti novih doživetij.

1. Youth Hostel Bovec

Hostel Bovec je lociran v samem centru mesta Bovec, ki je na eni strani obdano z visokogorjem, na drugi pa s smaragdno reko Sočo. Bovec predstavlja optimalno počitniško destinacijo adrenalinskim navdušencem, navdušencem nad vodnimi športi in planinarjenjem, gurmanom in ljubiteljem tradicionalnih jedi, konec koncev pa tudi zgodovinskim navdušencem in ljubiteljem narave. Hostel je urejen v veliki, povsem obnovljeni, nekaj sto let stari hiši. Od glavnega mestnega trga je oddaljen 5 minut hoje, lociran nasproti Kaninske vasi. Hostel ponuja prenočišča v različno velikih sobah: od dvoposteljne do dvanajst posteljne sobe s skupnimi sanitarijami. Hostel sprejme skupine do največ 50 gostov.

2. Youth Hostel Celje

Hostel Celje se nahaja ob robu starega mestnega jedra Celja v na novo obnovljeni zgodovinski stavbi v neposredni bližini železniške in avtobusne postaje. Na razpolago je 11 tematsko urejenih sob, ki so jih opremili lokalni umetniki. Hostel je del mladinskega centra, ki vsebuje tudi kavarno, seminarsko dvorano ter številne možnosti za družabne in športne igre. Na razpolago je 42 ležišč v 11 različnih sobah: 2 enoposteljni sobi (lasten tuš in umivalnik), 5 dvoposteljnih sob (lasten tuš in umivalnik), 4 sobe s skupnimi ležišči za 6-8 oseb. V srednji etaži je na voljo skupna kopalnica z ločenimi stranišči, skupen družabni prostor s popolnoma opremljeno kuhinjo ter poseben prostor s pralnim in sušilnim strojem. Vse sobe so opremljene z umivalnikom in omaricami s ključi.

3. Youth Hostel Debeli Rtič

Nastanitev v Hostlu Debeli rtič je možna v 43 prijetno opremljenih sobah s kopalnico. Večina sob ima balkone oz. teraso bodisi s pogledom na morje bodisi na vinograd. Prav tako je možna nastanitev v 96 sobami s 4, 12, 14, 15 ležišči s souporabo sanitarij, čajne kuhinje in skupnega prostora za druženje s TV sprejemnikom. Dostop z invalidskim vozičkom je urejen. Ni potrebno skrbeti za posteljnino in brisače, saj so sobe s tem že opremljene. Gostom je na voljo pralnica s sušilnico.

4. Youth Hostel Trbovlje

Mladinski center in hostel Trbovlje razpolaga s 24-imi posteljami, ki so razporejene po dormitoriju, apartmajih in dvoposteljnih sobah. Vse sobe imajo svojo kopalnico in brezplačen wi-fi. V hostlu je tudi kuhinja z jedilnico, kjer se strežejo zajtrki, gostje pa lahko kuhinjo uporabljajo za pripravo ostalih obrokov. Na voljo je dvorana z odrom, kjer se izvajajo koncerti, razstave in pa delavnice ter kavarna. Možna je izposoja koles. V hostlu je na voljo tudi Turistično informacijski center Zasavje, ki gostom in drugim obiskovalcem organizira izlete, nudi splošne informacije in brezplačen promocijski material. V neposredni bližini se nahaja trafika, trgovine, kino dvorana, gledališče, muzej, restavracija, avtobusna postaja, stadion, košarkaško in odbojkarsko igrišče.

5. Youth Hostel Pekarna

Hostel Pekarna je v celoti prenovljen in sodobno zasnovan. Ponuja namestitev v sedmih štiriposteljnih sobah s kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Mansarda je urejena kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji ali garsonjerami s svojo kuhinjo in kopalnico. Kapaciteta ležišč v Hostlu Pekarna je 61 ležišč. Za ogled Maribora, njegovih znamenitosti in okolice je gostom hostla na voljo izposoja koles.

6. Youth Hostel Proteus

Hostel Proteus se nahaja v centru Postojne, 800m od Postojnske jame in 12 km od Predjamskega gradu. Hostel ima 120 postelj. Sobe v hostlu so tri in štiri posteljne s skupnimi sanitarnimi prostori. V mesecu juliju in avgustu je na voljo dodatnih 100 postelj. Gostje lahko poleg nočitve naročijo tudi zajtrk. Od ponedeljka do petka je vedno možen polni penzion (po vnaprejšnji najavi pa tudi ob koncu tedna). V avli hostla je brezplačen dostop do interneta, gostje pa lahko uporabljajo čajno kuhinjo za pripravo toplih napitkov in jedi. Ob hostlu je mestni športni park z igrišči za košarko, rokomet in nogomet, za tenis, atletska steza in otroško igrišče.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava