Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Lepote Portoroža in Pirana

Vsebina
Modra, bela in zelena so barve, ki obarvajo vaše misli, ko pomislite na Portorož in Piran. Modra kot morje, ki obroblja ta košček Slovenske Istre, nas osvežuje poleti in greje pozimi. Bela kot sol, ki prihaja iz morja in nam je pred stoletji prinesla bogastvo, na katerem je zraslo belo mestece Piran. Zelena kot mediteransko rastje z neštetimi borovci, oljčnimi nasadi, trto in opojnimi začimbami, ki prijetni podobi dodajajo omamne arome in izvrsten okus.

Portorož je danes moderno turistično letovišče s številnimi hoteli, marino, letališčem, igralnicami, kongresnimi in wellness centri, odlično kulinarično ponudbo in s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa. 



Nadvse zanimiv pa je tri kilometre oddaljeni Piran – srednjeveško mestece z ozkimi ulicami in strnjenimi hišami, ki že stoletja kraljuje Piranskemu zalivu. Soline, idealna klima, pomorska trgovina in trgovina z zaledjem so Piranu zagotovili moč in bogastvo, ki je omogočilo gradnjo prelepih beneških palač, trgov in številnih cerkva. Piran je nedvomno mesto kulture, kjer boste lahko svojo radovednost in željo po lepem zadovoljili v muzejih in galerijah, si ogledali ljubke trgovinice, obiskali tržnico s sadjem in zelenjavo ali sejem starin na prenovljenem Tartinijevem trgu. Z obzidjem ograjeno mesto je namreč rojstni kraj violinista in skladatelja Giuseppa Tartinija. Mesto se ponaša s številnimi kulturnimi in umetniškimi ustanovami, kot so Gledališče Tartini, Obalne galerije, Pomorski muzej in Akvarij. Skozi vse leto se odvija tudi vrsta drugih kulturnih prireditev. 

Piran ( Author: Jaka Jerasa )

Svoj krst bo letos doživel Praznik sladoleda, ki se bo odvijal v nedeljo, 22. 6. 2014, na različnih lokacijah v Portorožu. Obiskovalcem bo med 13.00 in 19.00 na voljo pestra izbira različnih vrst sladoleda po najnižjih cenah. Program bodo popestrile tematske igre, vragolije, predstave – od gusarjev, izdelovalcev peščenih figur, plesalcev, slikarjev.



12. in 13. julija 2014 vas vabimo na tradicionalni Praznik vina in česna v Novi vasi z bogato ponudbo vina, česna in drugih domačih proizvodov. Vaščani bodo odprli svoje domačije in obiskovalcem prikazali stare običaje, zvečer pa bodo skupaj zaplesali na tipični vaški fešti. 


Padna ( Author: Jaka Jerasa )

Pustite se zapeljati plesnim ritmom in obiščite Mediteranski mednarodni folklorni festival MIFF, ki bo potekal v Piranu na Tartinijevem in na Prvomajskem trgu od 2. 7. do 6. 7. 2014, kjer  bodo svoje tradicionalne plese in pesmi predstavile tako domače kot tuje folklorne skupine. 

Od 11. 7. do 8. 8. 2014 se bodo vsak petek julija in avgusta v večernem hladu akustičnega Križnega hodnika v Minoritskem samostanu, ob dežju v bližnji samostanki cerkvi svetega Frančiška, odvijali že 36. Piranski glasbeni večeri. Pustite se zapeljati zvokom klasične komorne glasbe priznanih domačih in tujih glasbenikov. 



Od glasbenih ritmov k filmu  ̶  v mesecu juliju in avgustu bodo filmski navdušenci lahko vsako sredo ob 21.30 v Pastoralno kulturnem centru »Georgios« Piran uživali v Kinu pod zvezdami

V Portorožu se bodo vsak konec tedna odvijali raznovrstni koncerti v Kanela baru, pestro izbiro zabave pa ponujajo tudi številni drugi bari ob portoroški promenadi.

Aktivni obiskovalci se lahko preizkusijo v različnih vodnih športih kot npr. v SUP-u, jadranju, potapljanju, veslanju, deskanju, kajtanju. Na osrednji portoroški plaži se nahaja center vodnih športov s pestro ponudbo ter z aquaparkom na vodi. Več informacij o ponudbi najdete na: http://ow.ly/ydj3S 

Ponudbo Pirana in Portoroža bogati tudi zaledje, ki  v svojih nedrjih skriva stare vasice, kot so Sveti Peter, Padna ali Nova vas. Športni navdušenci lahko zaledje spoznajo s pomočjo vodnika Uživajmo podeželje, ki vključuje opise 39-ih kolesarskih, pohodniških in konjeniških poti po zaledju slovenske Istre. Več na: http://ow.ly/ydjhc   



Kje lahko rezervirate kvalitetno in ugodno ležišče?
Hostel Panorama Portorož vam na najvišji točki nad Portorožem nudi sproščanje in razvajanje sredi mediteranskega vrta s čudovitim panoramskim razgledom. Napori vsakdanjega življenja bodo v slikoviti idili, stran od mestnega vrveža, v hipu izginili. Glavno poslopje in njegovi prizidki se nahajajo sredi 5000 m2 velikega posestva, ki nudi vse, kar si dopustniki želijo: možnost za sprehode, igre, sončenje, ukvarjanje s športom in počitek. Pergole, ki gostom v vročih dneh nudijo senco, odprte in zaprte terase, različni žari za peko in travniki, vabijo k razvajanju. 



Avtobusi lahko pripeljejo do hostla, ob katerem je parkirišče. Hostel nudi 70 postelj v popolnoma opremljenih apartmajih. Apartmaji imajo 2 do 4 spalnice z opremljeno kuhinjo, eno ali dvema kopalnicama, teraso ali balkonom s čudovitim razgledom na morje in okolico. Sobe z 2 do 4 posteljami so prirejene, tako da se lahko uporabljajo kot enojne ali kot dvojne postelje. Vsak gost ima na voljo omaro s ključem.

Dodatnih 22 postelj je v spodnjem delu stavbe z razgledom na morje v dveh večposteljnih spalnicah. Obe spalnici sta klimatizirani, imata kuhinjo in sanitarije (6 tuš kabin, 6 školjk, 7 umivalnikov). Imata tudi izhod na dvorišče, izdelano v naravnem kamnu (atrij), z zunanjim tušem, žarom, prostorom za stole in mize (razgled na morje) in zelenico.



Hostel Portorož ima skupaj 21 kopalnic in 13 opremljenih kuhinj za goste. Ima čudovit vrt, pergole in terase. Gostje lahko skoraj vso površino uporabljajo za počivanje, sproščanje in piknike.

Pridite, prepričajte se in uživajte!

Obala 16
6320 Portorož
+386 (0) 5 674 82 60

Sorodni članki

Prijava