Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Igre prestolov

Vsebina
5 lokacij Igre prestolov, ki jih lahko obiščete

Ob neverjetno uspešni televizijski seriji, kjer sledite zgodbi različnih visokorodnih družin z namišljenega kontinenta Westeros, Igri prestolov, se verjetno že sprašujete, le kdo bo prišel do tako želenega železnega prestola. V kolikor vam ni dovolj zgolj opazovati dogajanje preko malih zaslonov, pa imate možnost, da obiščete kraje, kjer dejansko snemajo serijo. A ko boste tam, ne pričakovati zmajev in drugih nenavadnih bitji, ali pa da boste srečali mladoletne tirane in ljudi, ki opozarjajo, da zima prihaja.




Dark Hedges in Carrick a Rede, okrožje Antrim, Severna Irska
Severno Irsko okrožje Antrim s svojo divjo in surovo lepoto, je bila lokacija mnogih fantazijskih krajin. Morda se ga spomnite, kako je Arya zbežala po kraljevi cesti v prvi sezoni? Sence Dark Hedges so metale senco na ozadje tega prizora. Ali pa bitka med Brienne in Ser Lorasko, ki sta se borila za mesto v kraljevi straži Renly Baratheon na Storm’s End – to je bilo posneto na neverjetnem Carrick a Rede.

Nočitev si lahko rezervirate v: Whitepark Bay ali Bushmills. Oba hostla sta ob dramatični obali Antrima, dovolj blizu obeh lokacij snemanja ter ob nepozabnem Giant’s Causeway!



King’s Landing – Dubrovnik, Hrvaška
Ikoničen prizor rdečih strešnikov Dubrovnika (Hrvaška), ki tvorijo ozadje sončnega King’s Landing ter Red Keep, je del nanizanke že od druge sezone dalje. Mesto UNESCOve kulturne dediščine, obdano z mogočnim pristaniškim zidom, je znamenitost, kot narejena, za snemanje prizorov King’s Landing, s svojo čudovito arhitekturo. Hkrati pa se nahaja ob jadranski obali Sredozemlja. Sprehodite se po ozkih tlakovanih ulicah ter preko srednjeveških zidov in se pretvarjajte, da ste poveljnik Sedmih kraljestev.

Za nočitev poiščite: Youth Hostel Dubrovnik tako boste le par minut stran od zgodovinskega centra mesta, kjer lahko obiščete starodavne cerkve in samostane.



Nacionalni park Vatnajökull in jezero Mývatn, Islandija

Nato pa nadaljujte na Islandijo, da vidite, kaj se zares skriva onstran zidu! Nacionalni park Vatnajökull ima namreč največji ledenik v Evropi ter je prizorišče, kjer snemajo večino prizorov za Wildling ter White Walker, kjer žive prebivalci severno od zidu v drugi sezoni. Lahko pa sledite stopinjam, ki jih je pustil Jon Snow ter se napotite do jezera Mývatn, kjer je taboril in preživel romantične trenutke z Ygritte (v tretji sezoni). Območje je znano po raznolikih populacijah vodnih ptic ter izjemni geotremalni aktivnosti.

Obiščite Vagnsstaðir ali Höfn in si oglejte neverjeten ledenik Vatnajökull ter nacionalni park okoli njega. To je pravi raj za pohodnike in plezalce. Lahko pa tudi rezervirate družinski hostel Akureyri,od koder se lahko odpravili na jezero Lake Mývatn.



Essaouira, Maroko
Eden izmed bolj presunljivih prizorov tretje sezone se je odvijal v kraju Essaouira, v Maroku, ki je domovanje namišljenega kraja Astapor v zalivu Slaver’s Bay. Ko so vojsko osvobodili iz suženjstva pod nadzorom zlobnega gospodarja, je Daenerys vsem pokazala, zakaj ni češenj zobati z materjo vseh zmajev. To vzdušja polno pristaniško mesto je odlična izbira za prizorišče mesta Astapor; kričeči galebi, stalen piš vetra, udarjanje morskih valov… vse to naredijo mesto le še bolj dramatično.

Hostel Essaouira je barvit, zabaven in družaben hostel, ki je odprt 24 ur na dan ter ponuja izjemen pogled na vetrovno mesto.



Trdnjava Manoel, Malta
Neverjetno mesto Sept of Baelor je prikazano v trdnjavi Manoel, veliki utrdbi na otoku Malta. Morda boste zunanjost trdnjave Manoel prepoznali kot prizorišče, kjer je Ned Stark dočakal svojo usodo v prvi sezoni, ko je proti njemu spletkaril zlobni in razvajeni kralj Joffrey. Resnično trdnjavo pa so zgradili vitezi malteškega reda v 18. stoletju. 

Prenočišča: Na izbiro imate Msida – NSTS Campus Residence, ki ima velik zunanji bazen, kjer se lahko sprostite in sončite, ali pa Sliema – NSTS Hibernia Residence, ki je le 5 minut stran od obale.


Sorodni članki

Prijava