Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pobeg na rajski otok

Ste ljubosumni na počitniške slike vaših prijateljev? Vrnite jim in se podajte na enega izmed naštetih otokov!

Vsebina

Magnetni otok

Svetovna zapuščina je Magnetni otok označila za skriti avstralski dragulj, ki se nahaja med prakom Great Barrier Reef Marine. Vsak, ki si želi zbežati pred šefom, bo tukaj našel vse, kar si lahko zaželi – izbira lahko med 23 plažami, potapljaškimi potmi, avanturističnimi športi in aktivnostmi, restavracijami in bari. Otok je dom tudi največjemu skupku koal na svetu.
 

Otok Stradbroke

Na tisoče prebivalcev Queenslanda vsako leto potuje na 'Straddie', da bi pobegnili mestu in zamenjali ceste za peščene plaže in sprehode na klifih. Na otoku boste našli prelepo modrino morja, ki je dom pisanim koralam, delfinom in kitom in privlači potapljače vsega sveta.
 

Otoki Whitsunday

Otoke Whitsunday sestavlja kar 74 tropskih otokov, ki se nahajajo na Velikem koralnem grebenu in s tem obdajajo vode Queenslanda. Če se boste z jadrnico popeljali iz plaže Airlie, boste naleteli na tropski paradiž z raznolikim morskim življenjem in peščenimi plažami, ki so ene izmed najlepših na svetu.
 
Več informacij: www.tourismwhitsundays.com.au/   

Otok kengurujev (Kangaroo Island)

Otok kengurujev je raj za vsakega ljubitelja narave. Ker je dokaj izoliran od južne Avstralije, se je bujno razrasla narava, veliko pa je tudi kosmatih prebivalcev otoka. Tretjina otoka je zaščitena kot naravna dediščina, zato vam je na voljo veliko nedotaknjenih plaž, prav tako pa je otok dom pingvinov, koal in kengurujev. Prav tako je to kraj, ki ga morate obiskati, če hočete plavati s tjulnji. 
 

Tasmanija

Slavni spomeniki, vključno z zapori, zgrajenimi skozi avstralsko zgodovino, gozdovi in tasmanski vragi so stvari, ki zaznamujejo ta unikatni otok. Ste vedeli, da lahko tukaj na jasno noč vidite tudi polarni sij? Neverjetno.
 
 
Če imate radi umetnost, se na otoku nahaja tudi najboljši muzej na južni polobli – Museum of Old and New Art (MONA) v Hobartu. Presenetila vas bo inštalacija, ki prikaže človeško prebavo. Vsako popoldne ob dveh inštalacija naredi kakec.
 

Fidži

Ta otok ne potrebuje predstavitve – znan je kot destinacija za medene tedne, vsako leto pa ga obišče veliko popotnikov, ki hočejo sodelovati v 'Bula Time', kar praktično pomeni 'delati nič' v tropskem paradižu. Domačini (okoli 300 jih je) ponujajo ekoturizem – od potapljanja, vožnje s kanuji in pitje iz kokosa.
 

Otok Phillip

Ta majhen otok je le 140 km oddaljen od Melbourna in ga letno obišče kar 3,5 milijona ljudi, ki pridejo, da bi si ogledali male pingvine na pingvinji paradi (http://en.wikipedia.org/wiki/Phillip_Island_Nature_Park). Ta otok je eden izmed redkih, kjer lahko male pingvine vidite v naravi. Otok ponuja tudi hranjenje pelikanov, tovarno čokolade in surfanje.
 
In David Attenborough meni, da je otok izjemen: http://youtu.be/BrOLziHI2Sk

Otok Stuart v Novi Zelandiji

Posebej moramo omeniti tudi severne in južne otoke Nove Zelandije, ki so znani po čudoviti naravi, še bolj slavne pa jih je naredila trilogija Gospodarja prstanov. Nova Zelandija je vsaj enkrat bila najboljša v skoraj vseh stvareh, kar lahko preverite na: www.yha.co.nz.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava