Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Novi popusti za HI popotnike

Vsebina
Muzej Altamira (v Cantabrii, Španija) in Združenje Youth Hostel Španija (REAJ) sta podpisala pogodbo o sodelovanju za promoviranje kulturnega turizma. Vsi imetniki HI kartice imajo 50 % popust na vstop v muzej.

Muzej Altamira in Združenje Youth Hostel Španija (REAJ) sta podpisala pogodbo o sodelovanju. Cilj le-te je spodbuditi kulturni turizem z reklamiranjem v mladinskih hostlih. Promovirala bosta pomemben primer prve umetnosti človeka.



Da bi te cilje dosegli, je špansko ministrstvo za izobraževanje, kulturo in šport ponudilo popust na vstop v muzej. Popust lahko dobiš preprosto – pokažeš svojo kartico HI. Ne odlašaj in obišči spektakularen primer prve umetnosti človeštva.

Muzej Altamira je kraj, ki je namenjen učenju ter učenju o življenju tistih, ki so poslikali in ki so živeli v jami Altamira. Med obiskom boš spoznal Altamiro skozi neo-jamo, ki je reprodukcija jame iz paleolitika. Poslikave v Altamiri so bile narisane od 35000 do 13000 let nazaj, kar lahko razberemo iz slik in gravure. Poslikav je več, več pa je tudi tem, tehnik, stilov in izražanj. Zaradi svoje unikatnosti, je bila Altamira leta 1985 uvrščena med zapuščino UNESCO.

Sodelovanje med REAJ in muzejem Altamira pomaga Združenju Youth Hostel Španija promovirati španske hostle v bližini krajev ki so pod zaščiteni pod UNESCO. Združenje Youth Hostel Španija (REAJ) sestavlja 265 hostlov, kar 100 pa lahko najdemo blizu 44 UNESCO zapuščin. Hostlom bližina takšnih krajev daje izjemno priložnost, da ponujajo prenočišče po ugodnih cenah in ponujajo kulturni turizem.

Če potujete v Španijo, ne pozabite zraven prinesti še HI kartice, ki vam ne bo le omogočala, da prenočujete v najboljših hostlih, ampak tudi da koristite več kot 200 popustov, ki jih lahko unovčite na javnih prevozih, muzejih, restavracijah, tematskih parkih…

Za več informacij o Združenju Youth Hostel Španija (REAJ) in njihovih popustih, obiščite spletno stran www.reaj.com.

Sorodni članki

Prijava