Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kk? Tk! in Počitniško društvo Kažipot

Vsebina

Počitniško društvo Kažipot se že vrsto let udejstvuje na turističnem področju. So neprofitna organizacija, ki obstaja že kar 50 let, vendar ekipo PDK-ja sestavljajo mladi obrazi. Prav tako so njihovi projekti v prvi vrsti namenjeni mladim, a kdo pravi, da niso zanimivi tudi za malo starejše?

PDK organizira  potopisna predavanja, izlete v tujino in po Sloveniji, neformalna izobraževanja ter mladinske in mednarodne projekte. Njihova »ponudba« je brez dvoma zanimiva in izjemno raznolika, pod njo pa spada tudi popolnoma sveže zasnovan projekt »Kk? Tk!«.

Projekt »Kk? Tk!« je zasnovan kot nekakšna tržnica, kjer se bodo lahko predstavile različne mladinske organizacije iz Velenja, ki želijo na edinstven način prikazati svojo »ponudbo« preživljanja prostega časa. Vsi se namreč zavedamo, da so mladi prevečkrat prepuščeni ulici. Svoj prosti čas bodo lahko izkoristili na drugačen način in se začeli udejstvovati v različnih društvih.

 
Dogodek se bo odvijal na mestnem igrišču v Velenju, pričakujejo pa kar veliko udeležbe. Mladi se bodo lahko udeležili različnih delavnic, kot so delavnica DJ-anja, mini proga preživetja, tekma hokeja na rolerjih ipd. Prosti čas bodo zagotovo koristno preživeli, hkrati pa se bodo seznanili z delovanjem različnih društev. Na voljo bodo tudi površine, ki jih bodo lahko mladi izkoristili za sprostitev na soncu z morda kakšno osvežilno pijačo.

Dan pa se ne bo kar tako končal – vse skupaj naj bi trajalo do 24.00. Ob 20.00 se bo začela tudi zabava z različnimi tematskimi igrami, kjer bodo udeleženci lahko tudi pridobili različne praktične nagrade.

Osnovni cilj projekta je seznanitev mladih z možnostjo aktivnega preživljanja prostega časa, seveda pa ne smemo pozabiti tudi na povezovanje različnih velenjskih društev s pomočjo tega projekta.

Projekt ni le lokalnega značaja, marveč tudi mednarodnega. K sodelovanju so bile povabljene tudi mladinske organizacije iz Nemčije, Italije in Madžarske, tako da o raznolikosti društev sploh ne dvomimo.

Projekt bo izpeljan 4. septembra 2009. Pričakuje se kar velik obisk, seveda pa upamo na čim več novih obrazov, ki bi bili pripravljeni sodelovati v različnih društvih.

Mojca Marš

Sorodni članki

Prijava