Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Stuttgart – avtomobilsko mesto

Dobrodošli v rojstnem kraju avtomobila! V Stuttgartu se lahko podate na popotovanje skozi 125 let fascinantne avtomobilske zgodovine – pa tudi v prihodnost.

Vsebina
Leta 1886 sta Gorrlieb Daimler in Carl Benz izumljala nov izum – motorni avtomobil – in danes, zahvaljujoč muzejema Porsche in Mercedes-Benz v Stuttgartu, glavnemu mestu zvezne države Baden Württemberg, je mesto postalo magnet za oboževalce avtomobilizma iz vseh koncev sveta.
 
Stuttgart nima le enega, temveč kar dva muzeja, ki se osredotočata na avtomobile – muzej Porsche in muzej Mercedes-Benz. Muzej Mercedes-Benz je edini muzej na svetu, ki je svetu pokazal popolno zgodovino nastanka avtomobila. Prav tako se rojstni kraj Gottlieba Daimlerja, Schorndorf, poklanja slavnemu sinu. Majhno mestece z lesenimi hiškami je zgodovinsko zaščiteno in prav tako vredno ogleda.

Muzej Porsche

Muzej Porsche v Stuttgartu – Zuffenhausnu predstavlja vznemirjenje in vsestranskost znamke Porsche obiskovalcem iz vsega sveta. Razstavljenih je več kot 80 avtomobilov v muzeju, velikem 5600 m2. Razstavni prostori so oblikovani futuristično in prikazujejo modele od legendarnega kolesnega motorja Lohner-Porsche, prvega hibridnega avtomobila iz leta 1900 do zadnje generacije Porscheja 911.
 
Zgradba na Porscheplatzu se nahaja na pomembnem zgodovinskem prostoru v zgodovini nemške avtomobilske produkcije, saj se je sem preselila načrtovalna pisarna Porscheja iz Stuttgarta do Obrata 1 v Zuffenhausnu leta 1938. Istega leta je tukaj prvič zagledal luč VW Beetle, ki mu je sledil Porsche Tip 64, ki je prednik vseh Porschejevih športnih avtomobilov, legendarni avto Berlin-Rim, leta 1939. Športni avtomobili, ki danes ponosno nosijo logotip Porscheja so bili od leta 1950 zgrajeni v Zuffenhausnu.
 
Razstavni prostor muzeja je v obliki volana in je zasnovan na le treh konkretnih temeljih, da izgleda, kot da lebdi v prostoru, visok pa je okoli 60 metrov. V muzeju si lahko ogledamo zgodovinske avtomobile Porscheja in okoli 200 dodatnih razstav.

Muzej Mercedes-Benz

Muzej Mercedes-Benz v Stuttgartu je edini kraj na svetu, ki je zmožen prikazati celotno zgodovino avtomobila prav od začetka. Popeljal vas bo 34 metrov visoko in v zgodovino od leta 1886 naprej. Tukaj se začne legenda z izumom Gottlieba Daimlerja in Carla Benza. Le malo izumov je tako spremenilo svet, kot njun izum avtomobila.
 
Dve razstavi peljeta obiskovalca skozi spektakularno arhitekturo stavbe in pestre zgodovine znamke Mercedes-Benz in tako združujeta ključne dogodke v svetovni zgodovini s športnimi avtomobili, srebrnimi puščicami in avti z vrati, ki se odpirajo navzgor. Obe razstavi se končata na isti točki – izumi sedanjosti. Tukaj, na razstavi očarljive tehnologije, boste dobili pogled na zadnje teme raziskovanj, dizajna, razvoja in produkcije.
 
Muzej je velik kar 16500 m2 na kar devetih nadstropjih in daje pogled na kar 160 vozil in na 1500 eksponatov, razdeljenih na sobe Legend in Zbirk. Sobe Legend dokumentirajo zgodovino znamke Mercedes-Benz in so razdeljene na teme in prelomnice. Sobe Zbirk ponujajo tematske predstavitve bogastva in raznolikosti vozil, ki jih je ustvarila ta znamka.

Youth Hostel Stuttgart International

Hostel se nahaja le 10 minut stran od glavne postaje v Stuttgartu in nakupovalnega centra Königsstraße. Zaradi lokacije na hribu, vam hostel ponuja izjemen pogled na mesto. Sobe so opremljene preprosto in ponujajo zasebno kopalnico in wi-fi, ki je na voljo v vseh skupnih prostorih. V jedilnici ponujajo zajtrk, kosilo in večerjo, na voljo so tudi pralni stroji, omarice in soba za prtljago. Recepcija je 24-urna, na voljo je tudi brezplačno parkirišče.
 
Za ljubitelje avtomobilov je na voljo posebna ponudba – dve noči (v večposteljni sobi s kopalnico) z zajtrkom, brisačami in posteljnino, pijačo dobrodošlice v bistroju, 3-dnevno karto za javni prevoz in vstopnico za en muzej za let 79,90 EUR.

Sorodni članki

Prijava