Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Načrtujte svojo smučarsko sezono?

Vsebina
Pokazali vam bomo, kam se lahko podate to smučarsko sezono.

Chamonix Mont Blanc, Francija
To je raj v francoskih Alpah za vsakega ljubitelja snega. Chamonix je kraj na vrhu vsakega seznama smučarja s snežno belim Mont Blancom, s to najvišjo goro v zahodni Evropi ne morete zgrešiti, saj ponuja pravo zimsko igrišče.



Če ste ljubitelj velikih smučarskih prog ali smučarski veseljak, lahko zagotovo uživate v smučarski sezoni v Chamonixu Mont-Blanc.

Izberite progo:

• Skrivne proge
Glavne smučarske proge so v sezoni zelo zasedene, zato se peljite v dolino z avtobusom iz Chamonixa v Les Houches, ki je primeren za začetnike in srednje dobre smučarje z odličnimi progami. Za tiste s srednjimi zmožnostmi do iskalcev črnih prog, se podajte na območje Brevent-Flegere, kjer boste našli vznemirljive proge.

• Hodite s krpljami
Poskusite nekaj novega in hodite po zmrznjenih hribih s krpljami. Takšni čevlji porazdelijo vašo težo in vas ne 'potopijo' v sneg, tako da lahko uživate gore, brez da bi izgledali, kot da imate na nogah teniški lopar. Je odlična vadba in francoske Alpe so pravi naslov za ta šport.

• Idilični pobeg v kočo
V Chamonixu imamo tudi lepo kočo, ki se nahaja zraven majhnega, mirnega gozda in blizu ledenika Bossons. Ponujamo dve-, štiri- in šest-posteljne sobe, bar in kavarno, kjer se lahko sprostite.

Whistler, Kanada
Ko se je leta 2008 odprla gondola Peak2Peak in povezala gori Whistler in Blackcomb, je ta smučarska destinacija postala mednarodno priljubljena. Ko so gostili olimpijske igre leta 2010, so goro Whistler pokazali v vsej svoji veličini vsem svetu. Whistler je danes zimska zvezda severne Amerike z vrhom, polnim ljudi, ledeniki in prelepimi gozdovi.



Izberite progo:

• Občudovanja vredne steze
Zjutraj je običajno na gori bolj sončno, zato se tja podajte najprej in se potem z gondolo Peak2Peak peljite do Blackcomba. Če želite še lep razgled, si oglejte to mrežo prog, ki vam bo pomagala najti najboljšega: http://www.whistlerblackcomb.com/the-mountain/trail-maps/wonder-routes/index.aspx.

• Zabavanje z domačini
Zabavanje ni običajno v proračunu smučarja, a če sledimo domačinom, dobimo kakšno ugodnost – Dusty's je dobra izbira za ugodno in očarljivo zabavo.

• Ugodno
HI Whistler je največji hostel v območju in ima veliko luksuznih dodatkov, ki vas bodo razvajali po dolgem smučanju – kamin, ki vas bo ogrel in pohod po klubih, ki ga organizira hostel, da vas ohrani v sezonskem duhu. Če vas je zaposlen dan izmučil, lahko počivate v dnevni sobi z lesenim pohištvom, velikim televizorjem ali v brezplačni večerji s hot dogi na terasi.

Saas-Fee, Švica
Favorit med izkušenimi smučarji in borderji pa tudi med novimi smučarskimi popotniki je švicarski ledenik Saas-Fee, ki so ga opisali kot majhen Zermatt brez visokih cen. Umirjeno in sproščeno ozračje in brezčasna, nedotaknjena lepota – to je kraj, ki ga ne boste želeli zapustiti.



Izberite progo:

• Visoke proge
Med 2500 in 3500 metri nadmorske višine boste dobili izjemen sneg, ob katerem boste peli od veselja in čudovit razgled. Proge ležijo izjemno visoko in so odlične za srednje dobre smučarje.

• Brezskrbno in  brez avta
To je tradicionalna gorska vasica z ozkimi cestami, ki povezujejo stare koče. Mislili boste, da ste v drugem svetu. Saas-Fee nima prometa, od točke A do B vas lahko popeljejo električni mini avtobusi.

• Smučanje in spa v novem hostlu
Kot prvi v naši tradicionalni vasici se je septembra odprl spa hostel, Saas-Fee Wellness 4000. Elegantna arhitektura in ekološko prijazna relaksacija vas bo očarala. Zasnovan je tako, da ga boste zapustili razvajeni, fit in zdravi. Ne bi mogli najti boljšega prostora, da začnete svojo smučarsko sezono.

Zell am See, Avstrija
Zel lam See vam bo pozimi z neverjetnim razgledom stopil srce – ponuja prelepo ledeniško jezero, Zeller See, slikovito središče kraja s pisanimi kočami, pogled pa vam bo zašel tudi na s snegom pokrite vrhove gore Hohe Tauern. Kaj pa je tukaj najboljša stvar pozimi? Tukaj boste našli okoli 130 kilometrov smučarskih prog za vse vrste smučarjev – za začetnike in tiste bolj izkušene, na vas pa čaka tudi 200 kilometrov prog za tek na smučeh.



Izberite progo:

• Schmittenhohe in Kitzeinhorn
Tukaj sta vam na voljo kar dva smučarska velikana – 3000 metrov visok Kitzsteinhorn in 2000 metrov visok Schmittenhöhe ponujata smučarske proge s skoraj dvema metroma snega. Kitzsteinhorn so pohvalili po najboljših in najbolj razgibanih prosto-smučarskih progah, medtem ko proga 'black mamba' izziva najbolj drzne adrenalinske zasvojence.

• Visoka postaja
Postaja na Kitzsteinhorn vas dvigne na 3000 metrov nadmorske višine. Tukaj si lahko ogledate centralne Alpe, Salzburg, ali pa se spustite 360 metrov v rudnik in raziskujete notranji svet gore.

• Zatočišče ob reki
Čeprav je mogoče malo prehladno za plavanje, je ledeno jezero Zeller See vredno obiska, saj boste občudovali njegovo lepoto, ali pa se boste podali v zdravilišče Lido. Na južni strani jezera leži naš hostel z zasebno plažo in z zajtrkom, ki je vključen v ceno sobe, ki se začne pri 20 evrih. Želeli si boste, da bo zima trajala večno.

Sorodni članki

Prijava