Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Hostel na Danskem

Vsebina
Danska ima več kot 400 otokov, od teh je okoli 70 nenaseljenih. Ljudem je znan otok Zealand zaradi prelepega Kopenhagna. Funen je prav tako zelo znan zaradi Odensa, njegove prestolnice, ki je rojstni kraj znanega danskega pisatelja, Hansa Christiana Andersena. Drugi otoki, kot so Bornholm, Samsø in Læsø so znani po granitnih obalah, veliko soncu, turizmu, mlinih na veter, soli in krompirju.
 

Otok Langeland, ki se nahaja med otokoma Lolland in Funen je čudovit otok s prelepimi razgledi, gozdovi in plažami. Je dolg, ozek otok z bregovi, divjimi konji Exmoor in pticami. Rudkøbing je največje mesto na otoku Langeland in ponuja vznemirljive izlete z ladjami, kolesarjenje, jadranje, potapljanje, jezdenje, plavanje, golf in druge aktivnosti.


Na otoku je veliko znamenitosti. Trdnjava Langeland, ki je zdaj del muzeja hladne vojne, je v času hladne vojne bila del danske obrambe. Obisk muzeja nam prikaže pomembnost trdnjave v vojni in se osredotoča na podmornice, minolovce, letale in bunkerje, ki so jih uporabljali.

Tudi dvorec Skovsgård je vreden obiska. V tem muzeju se lahko podate v klet, si ogledate razgled iz delavnice in vidite, kako so ljudje delali in živeli v natrpanem okolju. Prav tako se morate sprehoditi po čudovitem parku za dvorcem.


Hostel Langeland se nahaja na podeželju ob mestu Rudkøbing in je del združenja Danhostel skupaj z 82 drugimi hostli na Danskem. Ta domačen, nedavno prenovljen hostel z mirnim ozračjem se nahaja le 250 metrov od glavne ulice z restavracijami in marino. Hostel ima tri zvezdice in ponuja devet sob in pet apartmajev. Na voljo je tudi prostor za taborjenje za 35 ljudi. Danhostel Langeland je odlična izhodiščna točka za izlete po otoku Funen, ki je z otokom Langeland povezan z mostom Langeland.

Izlet v Langeland bi moral biti visoko na vašem seznamu želja.

Sorodni članki

Prijava