Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

YHA Black Sail – Kot videno na televiziji!

V zgodnjem septembru je običajno mirna dolina Ennerdale v narodnem parku Lake District bila napolnjena z vozili s filmsko opremo, producenti in njihovo opremo – zakaj? No, YHA Black Sail je gostil nekaj ljudi in nekateri vam bodo znani – arhitekt George Clarke in njegov prijatelj, obrtni mojster, Will Hardie. Sem so prišli, da bi posneli epizodo za Channel 4, za serijo George Clarke's Amazing Spaces, oddajo, ki raziskuje nenavadne majhne zgradbe, ki so jih ljudje preobrazili v neverjetne prostore za življenje, delo ali igro.

Vsebina
Hostel YHA Black Sail, najbolj odmaknjen angleški hostel, je dostopen le peš ali s kolesom po skoraj pet kilometrov dolgi poti od najbližje ceste in je utelešenje odročnega, odmaknjenega in mirnega.
 
To bivše zatočišče za ovčje pastirje je temelj za tiste, ki radi tavajo na svojih sprehodih in ni težko ugotoviti zakaj. Odmaknjen je od vsega in v gorovju centralnega narodnega parka Lake District. Tukaj ni interneta, televizije ali mobilne povezave. Je v popolni izolaciji. V drugih besedah, je popoln.
 
Če iščete vznemirljive dogodivščine in osvajanje gor, je Black Sail odlično izhodišče. Tisti, ki imate pohodniški izlet, boste veseli bližnjih vrhov gora Great Gable, Pillar, High Crag, Red Pike, Kirk Fell in Steeple.
 
 
YHA Black Sail je trenutno na voljo za rezervacijo do marca 2015 in med tednom stane le 129 funtov na noč. Člani YHA dobijo popust v višini 30 funtov.
 
Če YHA Black Sail ni na voljo na datum, ko potujete, je na izbiro več kot 100 drugih hiš za ekskluzivni najem. Za navdih pri najemu posebnega kraja za neverjeten skupinski pobeg, obiščite spletno stran YHA za ekskluzivni najem.
 
YHA Black Sail je s prenovo, ki je stala 260000 funtov, postal bolj energijsko varčen in učinkovit. Termalno je izoliran, strešna okna pa prepuščajo svetlobo tudi v temnejše dele stavbe. Sončne celice omogočajo obnovljivo energijo in vročo vodo, prav tako pa je na voljo kamin na drva.
 
Od marca naprej bo YHA Black Sail na voljo za posamezne popotnike, kjer boste lahko rezervirali posteljo za le 23 funtov na noč.
 
Če YHA Blacksail ni na voljo na dneve, ko potujete vi, je na voljo več kot 160 drugih hiš, od podeželskih hiš, do taborskih hišic in celo do grada, med katerimi lahko izbirate in najdete tisto pravo zatočišče za vaš naslednji izlet.
 
George je Black Sail obiskal kot najstnik in se z naklonjenostjo spomnil obiska. V tem programu se je vrnil in YHA Black Sail predstavil svojemu prijatelju in sodelavcu, Willu Hardieju:  ''Neverjetno je priti nazaj v stavbo, ki je nisem obiskal že 24 let. Všeč mi je!''.
 
YHA Black Sail si lahko ogledate v prvi epizodi 4. sezone, ki bo na sporedu na kanalu Channel 4, v četrtek, 23. oktobra ob osmih zvečer.

Sorodni članki

Prijava