Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Fremantle Prison YHA

V zahodni Avstraliji se je odprl hostel Fremantle Prison YHA, ki ponuja edinstveno nastanitev v zaporu iz 19. stoletja, eni izmed svetovnih dediščin. YHA je objekt spremenil v hostel z 200 posteljami, gostje pa lahko spijo celo v originalnih celicah ali v krčmah paznikov v zaporu.

Vsebina
 

 
Ker kraj spada med svetovno dediščino, je prenova bila dolgotrajna, morali pa so biti tudi zelo pazljivi. Fremantle Prison YHA združuje zgodovinski čar z uporabnimi objekti. Zgradili so tudi nove zasebne sobe in skupne spalnice. Ta edinstven hostel ima izvirne stene, tla in celice zapora, njegova zgodovina pa je prikazana čez vso zgradbo.
 
 
Stroški nastanitve znašajo od 28 avstralskih dolarjev na noč v skupnih spalnicah. Soba z zakonsko posteljo ali z dvema samskima posteljama znaša od 120 avstralskih dolarjev na noč (družinske sobe s kopalnico so na voljo od 140 avstralskih dolarjev na noč). Viktorijanske, popolnoma ohranjene, krčme paznikov zapora z osmimi posteljami se nahajajo pred vrati zapora in so na voljo od 280 avstralskih dolarjev na noč. Za pravo izkušnjo so na voljo celice z dvema posteljama od 68 avstralskih dolarjev na noč.
 
Fremantle Prison YHA ponuja tudi prostore, ki jo popotniki z omejeno vsoto denarja potrebujejo, vključno s kuhinjo, velikimi skupnimi sobami, sobo s televizijo, pralnico in sobo za prtljago. Recepcija je odprta 24 ur, na voljo pa so tudi za pomoč gostom, da bodo območje izkusili v vsej veličini. Na voljo je veliko parkirišče, klima, ogrevanje, omarice s ključavnico, miza za biljard, za namizni tenis in brezžični internet. Skupinam je prav tako na voljo širok izbor sob, vključno s konferenčno sobo.
 
 
Kraj sega v leto 1829, ko je bilo območje podeljeno koloniji Swan River za svobodne naseljence. Kmalu pa je kmetijska industrija zaradi pomanjkanja delavcev, transporta in upravnih težav propadla. Prihodnost kolonije je bila črna in zato so ustanovili zapor Fremantle za nove kaznjence, ki so postali tudi delovna sila. Zapor je bil zgrajen v petdesetih letih 19. stoletja kot ustanova za kaznjence, ki je bila njihov dom od leta 1855 in vse do 1991. V tem času so zgodovino zaznamovali bičanje, obešanje, pobegi in nemiri.
 
Ko se je leta 1889 zaprl zapor Old Perth Gaol, so ženske zapornice premestili v zapor Fremantle. Na ženskem delu zapora je bila pralnica, pekarna in kuhinja zapora. Zapor so dvakrat povečali in ženski zapor, ki ga vidimo danes, je hostel Fremantle Prison YHA.
 
 
Samo nekaj minut hoje od hostle se nahaja pristaniško mesto Fremantle, ki vas bo očaralo z ulicami iz 19. stoletja, pisanimi trgi, bohemskimi kavarnami in živahnim nočnim življenjem. Muzej Maritim, zgodovinska tramvajska proga in ribiško pristanišče so prav tako blizu.
 
Fremantle Prison YHA, 6A The Terrace, Fremantle WA, Telefon (08) 9433 4305, rezervirajte na yha.com.au.

Sorodni članki

Prijava