Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vrhunske in nenavadne nastanitve v Avstraliji

Vsebina

Z več kot 120 hostli po celotnem avstralsekm območju, ima YHA mreža obilo nastanitvenih možnosti. YHA je sestavila seznam s svojimi petimi najbolj nenavadnimi in najboljšimi hostli.
Kdo pravi, da je potovati poceni dolgočasno?

1. Izkusite romantiko tirov v Railway Square YHA v Sydneyu.
Ta hostel ponuja edinstveno izkušnjo v vagonu na kolodvoru, na nekdanjem peronu Zero (nič). Sosednja zgradba je pravtako zgodovinsko skladišče, iz leta 1940, ki sedaj služi kot moderna nastanitvena možnost.

2. Zmagovalec nagrade za najboljšo popotniško nastanitev, Bungalow Bay YHA na otoku Magnetic, v Queensland-u, ponuja ogled in osebni stik z nekaterimi avstalskimi živalmi. Divji nacionalni park v bližini pa obiskovalcem nudi tudi ogled koal in krokodilov.
S 24-32.000 m2 tropske okolice in zanimivo zasnovanimi bungalovi, je pravi krak za umik.

3. Grampians YHA Eco hostel je eko-odlikovan hostel v Halls Gap-u, Victoria in je stilska in udobna nastanitvena možnost v osrčju Grampians narodnega parka. Nastanitve imajo elektriko na solarno energijo ter izkoriščajo zelene vire, kot npr. vročo vodo na solarne celice, zbir deževnice, prečiščene odpadne vode ter reciklirane odpadke, ki zmanjšujejo negativne vplive hostla na okolico in ohranjajo okolico le-tega čisto in zeleno.

4. Avgusta 1956 je bila v Pioneer Outdoor gledališču, v Alice Springs-u, premierna predstava “ A town like Alice”,kjer sta dva igralca prejela BAFTA nagrado. Gledališče je zdaj del Alice Springs Pioneer YHA-ja v Severnem Teritoriju in je najverjetneje edin YHA na svetu, ki je obnovljen v starem gledališču.

5.Vsako noč gosti Kangaroo Island YHA nekaj nenavadnih obiskovalcev. To so otoški pingvini, ki preplavijo vrtove in preostalo okolico hostla. Otok ni samo dom pingvinom, temveč je tukaj moč najti tudi ostalo avstralsko floro in favno.
 
Za več informacij o YHA članstvu in hostlih obiščite www.yha.com.au.

Sorodni članki

Prijava