Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kolesarjenje po Angliji

Vsebina
Kolesarjem prijazni naravni parki v Angliji
 
Nove kolesarske sheme, prireditve in investicijski projekti so omogočili, da je kolesarjenje v mejah naravnih parkov Velike Britanije najboljše doslej. Vodje naravnih parkov so razvijali najbolj priljubljene poti v Veliki Britaniji in zagotovili, da so parki kolesarjem prijazni z novim avtobusnim prevozom za kolesarje in z novimi in izboljšanimi potmi po zahtevnem terenu. Najbolj razviti parki v Veliki Britaniji so The Peak District, Lake District in Brecon Beacons in kolesarjem ponujajo najbolj razgibane poti, prelepe razglede in neprekosljive objekte. Ne glede na to ali ste izkušen kolesar, adrenalinski kolesar ali le kolesar, ki išče nove pustolovščine, lahko najboljše kolesarske poti najdete v teh parkih, pa tudi veliko kolesarjem prijaznih hostlov.
 
Naravni park The Peak District
V naravnem parku The Peak District boste našli nekaj več kot 100 kilometrov zelo raznolikih poti. Priljubljena pot Carsington Water kolesarjem ponuja ravne poti in mirno gozdnato pokrajino. 12-kilometrska krožna pot vodi po slikoviti pokrajini je sestavljena predvsem iz gramoznih poti in novega odseka, ki ni dostopen za promet, nad severno obalo.  Na poti boste našli tudi center za obiskovalce s parkirnim prostorom, tam pa boste imeli možnost najema kolesa ali si pripraviti piknik na slikovitih lokacijah.
 
@Peak District, Paul Stevenson
 
Če iščete večji izziv, vam to ponuja pot Chatsworth Loop, ki je dolga 44 kilometrov in ima kar nekaj vzponov. Priljubljena pot za družine je pot Monsal Trail, ki je dolga 13 kilmetrov in teče ob železniški liniji Midland. Na poti boste se peljali tudi skozi zapuščene tunele (ki imajo svetlobne senzorje). Pot ponuja unikatno, malce nenavadno možnost potovanja skozi ključne lokacije naravnega parka.
 
Ministrstvo za promet je pred kratkim financiralo 260000 funtov, da bodo olajšali dostop do kolesarskih poti v parku, financirali so tudi kolesarski avtobus čez kraje Bakewell, Buxton in Matlock ter okolico. Nova linija prevozov omogoča pomoč in podporo za izlete na poteh v Monsalu, Tissingtonu in High Peaku in je na voljo čez vso poletje in drugih glavnih potovalnih sezonah čez leto. Naš nedavni finančni projekt je naredil tudi hostle v naravnem parku Peak District kolesarjem bolj prijazne, saj je osem hostlov v tej regiji opremljenih s kolesarskimi trgovinami, stojali za kolesa, zunanjimi objekti za čiščenje, do njih pa so izboljšali tudi kolesarske proge.
 
YHA Hartington Hall je popoln hostel, če iščete hostel v naravnem parku Peak District z odličnimi objekti za kolesa. Pristava iz 17. stoletja je blizu vseh večjih kolesarskih poti kot so Tissington, High Peak in The Manifold Trails in nudi tudi nove kolesarske objekte.
 
Naravni park The Lake District
7-milijonski projekt Golakes se prav zdaj končuje in spodbuja trajnostno potovanje brez avta v najbolj zaposlenem delu parka. To pomeni, da ima več avtobusov, ki so kolesom prijazni, boljše kolesarske proge, proge za električna kolesa in več.
 
 
Kljub strmim hribom in zahtevnemu terenu je pot The Lake District Loop, ki je dolga 64 kilometrov že v preteklosti bila izglasovana za najboljšo kolesarsko pot v Veliki Britaniji. Krožna pot je bila ustvarjena za izkušene kolesarje, a če lahko prevozite hribe in dolgo pot, vam ne bo žal, saj boste nagrajeni z nekaj najlepših razgledov v parku. Pot The Loweswater Loop je odlična pot za začetnike, saj je dolga le 8,5 kilometra. Pot je dobra za turiste, saj ponuja več raznorazne postojanke, kot je čajnica Newhouse Farm Tearooms ali pa zgodovinski Kirkstile Inn. Skozi leto se tukaj odvija veliko kolesarskih dogodkov. Eden izmed najbolj priljubljenih je dobrodelna dirka Fred Whitton Challenge, ki je dolga kar 180 kilometrov in običajno poteka v maju.
 
Če kolesarjenje jemljete resno in iščete kolesarjem prijazne hostle v naravnem parku Lake District, potem je hostel YHA Keswick, ki se nahaja v središču mesta, pravi za vas. Za tiste, ki ste se podali na daljšo pot ima hostel popolno lokacijo, saj se nahaja na poteh Coast 2 Coast (od obale do obale) in End to End, navdušeni kolesarji pa ne bodo preveč oddaljeni niti od poti Honister Newlands in Whinlatter Passes.
 
Naravni park Brecon Beacons
Nahaja se v gorovju južnega Walesa, Brecon Beacons naravni park je eden izmed kolesarskih središč v državi. Naravni park kolesarjem ponuja 16 različnih poti, od družinam primernih do zahtevnih kolesarskih poti s strmimi vzponi. Brecon Beacons ima tudi veliko uporabnih izposojevalnic koles, ki se nahajajo po vsej regiji, zato ne rabite skrbeti in prinesti svojega kolesa. Območje je dostopno predvsem zaradi odličnega javnega prevoza, ob poletnih nedeljah in praznikih od maja do konca septembra pa vozi tudi kolesarski avtobus. Monmouth Canal in Brecon ponujata največ družinam prijaznih poti, saj je teren relativno gladek in raven, steze pa so dolge nekaj manj kot 11 kilometrov. Za napredne kolesarje je odlična kolesarska pot Abergavenny to Hay-On-Wye, dolga je 33 kilometrov in se povzpne tudi na zahteven prelaz Gospel in kolesarje popelje čez najlepše predele gorovja Black Mountains. Če ste kos izzivu, se ustavite na starodavnih ostankih avgustinskega samostana Llanthony Priory, ki se nahaja v gorovju Black Mountains na kolesarski poti.
 
 
Naš hostel YHA Brecon Beacons je preurejena kmetija iz 19. stoletja in se nahaja v središču naravnega parka nasproti doline, kjer teče kolesarska pot Traff, ki poteka iz Cardiffa do Brecona.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava