Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth Hostel Stuttgart

Ko tujci postanejo prijatelji!!!

Jugozahod Nemčije je dežela presežkov. O zvezni deželi Baden-Württemberg pravijo, da je najbolj sončna, ljubka in inovativna dežela Nemčije. Iznajdljivost in bogastvo idej sta tukaj doma. Družbe kot so Porsche, Daimler-Chrysler, Bosch, Audi in SAP izvirajo iz teh krajev, kakor tudi ure s kukavico in slavna vina.

Vsebina

Stuttgart, deželna prestolnica, je cenjen zaradi visoke kakovosti življenja. Vinogradi in goz-dovi segajo vse do mesta. Je najbolj odprto in mednarodno mesto, z veliko raznolikostjo: uspešna industrija, športni centri, velike založbe, priznana operna hiša, univerzitetno-razvojno središče, in še več. Geslo mesta je: uspešno postane človeško. Tukaj v miru sobiva in dela 170 različnih narodnosti.

Ni čudno, da je nemška hosteling zveza prav v Stuttgartu odprla prvi Youth Hostel z inter-nacionalnim profilom za goste in programom »Znova doma«. Po osnovni modernizaciji in širitvi, se je znova odprl leta 2006 in podaril nemški zvezi še eno pero za v kapo.

Vsekakor je ta hostel v vseh pogledih impresiven. Vrhunsko opremljena vrhunska zgradba na vrhunski lokaciji, kjer se gostje iz tujine počutijo varne.

Že na glavnem vhodu dobite vtis visoke kvalitete. Stekleno dvigalo, ki vam nudi čudovit razgled po mestu vas odvede do velikega vhodnega hodnika. Tukaj pa turistične znamenitos-ti pritegnejo pozornost. Turistični koncept projekta »Znova doma« je zelo pomembna. Med-narodnim gostom se tukaj nudijo usluge in prostor za srečevanje, kjer se lahko spoznavajo. Dobe lahko informacije o Stuttgartu, okolici, ali pa o rezervacijah in programih dejavnosti. Vse informacije so v nemščini in angleščini. Orientacija je preprosta, saj se uporablja sistem mednarodno razpoznavnih simbolov.

Recepcija je odprta 24 ur na dan in tam vedno najdete koga iz osebja. Bistro ima mednarod-no ponudbo hrane. Še ena privlačnost pa so skupne sobe. Mladi iz teh pobratenih mest so zasnovali sobe med izmenjavami mladine, ter jih tako naredili značilne za dežele njihovega izvora.

Predsedujoča DJH chairwoman Angela Braasch-Eggert je sestavila sledeče cilje in vrednote, med tem ko se je hostel na novo odpiral: »želimo izvajati program skupnosti, tolerance, zmanjševanja sovražnosti do tujcev, mednarodnega razumevanja in socialnih veščin. Želimo da gostje pridejo kot tujci in odidejo kot prijatelji.«

Veliko stvari boste imeli za odkriti

Hostel je blizu glavne postaje, blizu muzejev in centra, tako da lahko brez težav spoznavate znamenitosti Stuttgarta.

Naslov
Jugendherberge Stuttgart
Haussmannstrasse 27
70188 Stuttgart
Tel.: +49 +711 241583
Fax: +49 +711 2361041
E-Mail:
info@jugendherberge-Stuttgart.de
Internet: www.jugendherberge-stuttgart.de

Oprema
Imamo 309 postelj v eno, dvo ali štiri -posteljnih sobah. Vse sobe imajo lasten WC in kopalnico.

Prehrana
Samopostrežna mednarodna ali lokalna kuhinja

Sorodni članki

Prijava