Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Projekt KK? TK!

Vsebina

Kk?Tk!»Kk? Tk!« je projekt velenjskih mladinskih organizacij, ki ga koordinira Počitniško društvo Kažipot (PDK). Gre za dogodek, kjer se imajo mladi možnost seznaniti z različnimi mladinskimi organizacijami, a ne na tradicionalen, marveč na zanimiv način. Ob koncu dneva pa mladi ne smejo ostati nepotešeni, zato bo sledila še zabava s tematskimi igrami.

Vse več je mladih, ki bi svoj prosti čas radi aktivno preživeli, a ne vedo, kako se tega pravzaprav lotiti, na koga se obrniti. Ravno v ta namen se je PDK odločil, da bodo ponudili priložnost mladinskim organizacijam, da se predstavijo.

Projekt »Kk? Tk!« se bo odvijal prvi petek v septembru, 4. 9. 2009, na mestnem otroškem igrišču v Velenju. Namenjen je mladim, starim od 15 do 29 let, a se pričakuje, da bodo dogodek obiskali tudi starejši. Sam dogodek bo trajal 12 ur, s pričetkom ob 12. uri in zaključkom ob 24. uri.

Na ta dan se bo predstavilo več kot 35 mladinskih organizacij. Vsaka izmed njih bo imela na voljo svoj prostor, kjer se bo predstavila na svojevrsten način, kot si je organizacija zamislila sama. Ne gre le za teoretično, marveč tudi za praktično predstavitev tistega, s čimer se organizacija ukvarja. Če omenimo nekaj primerov – Taborniki Rod Jezerski zmaj bodo pripravili šaljivi poligon, Gledališče Velenje se bo predstavilo z gledališkim mimohodom, Društvo producentov elektronske glasbe bo imelo mini studio, kjer bo lahko s pomočjo različnih programov vsak posnel svojo skladbo.

 
 
 
Predstavitev mladinskih organizacij je rdeča nit projekta, a se bo na ta dan odvijalo še mnogo več. Nekaj površin bodo lahko mladi izkoristili za poležavanje na soncu z osvežilno pijačo v rokah, potekale bodo različne športne in zabavne igre, vseskozi pa se bodo obiskovalci lahko prepuščali tudi zvokom moderne glasbe.

Pri projektu »Kk? Tk!« bodo sodelovale tudi tri partnerske organizacije iz tujine, ki so močno zaznamovale delo in razvoj na področju mladih v zadnjih desetletjih. Gre za organizacije iz partnerskih mest mesta Velenje, in sicer iz mesta Esslingen (Nemčija), Eger (Madžarska) in Udine (Italija), ki so partnerstvo s Počitniškim društvom Kažipot in posledično z mestom Velenje sklenile v različnih obdobjih zgodovine našega mesta. Iz posamezne države oziroma mesta, se bo projektu priključilo po pet predstavnikov (skupaj 15), ki bodo pri projektu »Kk? Tk!« sodelovali kot aktivni udeleženci, čeprav bodo v Velenju aktivni tudi že nekaj dni prej. Predstavili bodo zgodovino sodelovanja med njihovimi in našim mestom, ostalim pa približali njihovo organizacijo, kulturo in način življenja mladih.

Predstavitev organizacij bo trajala od 12. do 20. ure, kasneje pa bo sledila zabava, kjer bodo mladi lahko prisluhnili zvokom lokalnih DJ-ev, hkrati pa si morda prislužili tudi kakšno nagrado, saj bodo ves ta čas potekale tematske igre. Dogajanje bo torej zelo pestro, zato se pričakuje velik obisk.

Več o projektu si lahko preberete na www.kktk.si .  

  

Sorodni članki

Prijava