Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Unikatna narava

Vsebina
Youth Hostel Büsum v severni Nemčiji

Morje Wattenmeer je poseben habitat. Zaradi plime in oseke se je v Severnem morju razvilo veliko rastlin in živali. Obiskovalci bodo izkusili to nedotaknjeno obalno regijo z vsemi svojimi čuti.


Mesto Büsum se nahaja le 100 kilometrov severno od Hamburga in je idalna začetna točka za ljubitelje narave in iskalce rekreacije. Unikatna izkušnja je boso sprehajanje skozi blato. Lahko boste okusili sol v zraku in blato med svojimi prsti. Nešteto mikroorganizmov, školjk in rib se razvija v tem ekosistemu med morjem in kopnim. Na tisoče morskih ptic je tukaj našlo svoj teritorij in do 12 milijonov ptic selivk se tukaj spočije po dolgem popotovanju. Z nekaj sreče lahko obiskovalci opazujejo tjulnje ali celo najdejo jantar. 


V morju Wattenmeer živali najdejo svoj mir, ljudje pa pobegnejo od vsakodnevnega stresa in si povrnejo moči. Zdravilna moč morskega zraka in morskega blata v Büsum pripelje mnogo ljudi. Kraj je že 200 let priznan kot zdravilišče Severnega morja. Wattenmeer spada tudi med svetovno dediščino Unesco. 

Najbolj značilna znamenitost je svetilnik s tipičnimi barvami – rdečo in belo. Čeprav dandanes to dela avtomatsko, še vedno, kot vedno, usmerja ladje v pristanišče. Od pristanišča lahko turisti gredo na ribarske izlete ali obiščejo naravni park Wattenmeer. Najbolj znana specialiteta so kozice Severnega morja, ki so najboljše sveže s kruhom v pristanišču.


Büsum je idealen za družine. Tukaj so zeleni nasipi in plitke vode Severnega morja, idealne za kopanje.  Ljubitelji vode se lahko sprostijo v plavalnem bazenskem kompleksu »Piratenmeer«. Tukaj je tudi peš cona z več trgovinami in hostlom, ki je le nekaj korakov oddaljen od pristanišča.

Hostel Büsum je bil nedavno prenovljen, saj je praznoval svojo 40. obletnico. Zdaj se lahko ponaša s pokritim prostorom za žar, ki lahko sprejme kar 80 ljudi, njegov stolp je zdaj ponoči razsvetljen, prav tako je bila obnovljena soba v petem nadstropju. 


Hostel je spet bil nagrajen za prvorazredno kakovost. Tukaj so različni prostori za skupine in družine, tako da lahko tukaj najdejo nekaj zase različni gostje. Vse družinske sobe imajo svojo kopalnico. V vseh javnih prostorih je na voljo tudi brezžični internet. Na voljo je šest skupnih prostorov in jedilnica, klubska soba, pralni in sušilni stroj, pa tudi veliko športnih objektov.

Sorodni članki

Prijava