Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Razgled na Bodensko jezero

Vsebina
Pred več tisoč leti so se ljudje prvič naselili ob Bodenskem jezeru. V neolitski in bronasti dobi (od okoli 4000 do 850 pnš.) so zgradili svoje prve hiše na kolih v vodi. Danes lahko te hiše obiščete v obnovljeni obliki. V tipičnih hišah s slamnato streho lahko obiskovalci spoznajo svet prvih kmetovalcev, ribičev in trgovcev Bodenskega jezera. Muzej prav tako dovoljuje dotikanje orodij iz vsakodnevnega življenja s pomočjo replik in izvirnih najdb iz izkopavanj. Tako se vam odkriva fascinanten potopljeni svet.


@Copyright: Pfahlbaumuseum M. Schellinger

Bodensko jezero se nahaja na severnem vznožju Alp. Prečka ga reka Ren. Jezero meji na Nemčijo, Avstrijo in Švico. Obiskovalcem nudijo veliko priložnosti za preživljanje njihovega prostega časa. Označene so kolesarske poti, ki vodijo ob obali, lahko jadrate ali veslate v kanuju, ali pa se preprosto sprehodite po eni izmed več pohodniških poti. Cerkve, samostani, gradovi in trdnjave, slikovita zgodovinska območja in edinstveni razgled na alpsko panoramo je samo nekaj zanimivosti te regije. Milo podnebje omogoča dobro rast sadja in zelenjave, lokalna vina uspevajo in sveže ulovljene ribe so zelo priljubljene.


Popotniki, ki danes obiščejo Bodensko jezero, imajo veliko boljše pogoje kot v predzgodovinskem času. Pred kratkim so prenovili Youth Hostel Überlingen. Med zajtrkom lahko gostje v kavarni uživajo ob panoramskem razgledu na jezero. Hostel leži le sto metrov od obale. Stavba je dostopna tudi ljudem s posebnimi potrebami in lahko sprejme do 240 gostov. Vse sobe imajo svojo kopalnico. 


Obiskovalci lahko uporabijo tudi športno dvorano, mize za namizni tenis ali športno igrišče. Na voljo so tudi disko soba, bistro, wi-fi, video projektor in monitor. Še več, stavba je prenovljena tudi tako, da prihrani energijo in zdaj porabi samo tretjino energije, ki jo je porabila včasih. 


Überlingen se lahko pohvali tudi z najdaljšo promenado ob vodi v Nemčiji. Najbolj zanimive znamenitosti, kot je otok Mainau z njegovimi rožami, grad Meersburg, baročna cerkev Birnau, pa tudi muzej Friedrichshafen so le nekaj kilometrov stran. Z ladjo lahko greste na izlet v Avstrijo ali v Švico. Na kratko: Bodensko jezero ponuja vse, kar potrebujejo popolne počitnice.

Sorodni članki

Prijava