Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

V središču francoskih mest

Zakaj ne bi šli na izlet? Pri Hostelling International Francija (FUAJ) vam ponujajo mestne destinacije namesto izletov na morje ali v gore. Sprostite se, oddahnite si in uživajte v podaljšanem vikendu nekje drugje. Nastanitev lahko poiščete v HI youth hostlih v središču francoskih največjih mest.

Vsebina

Nica – prestolnica francoske riviere

Zakaj preživeti vikend v prestolnici francoske riviere? Nico morate obiskati zaradi več razlogov. 300 dni sončni dni na leto, Mediteran in Angelski zaliv, zgodovinska dediščina, barvita kuhinja in arhitektura ... ogromno je stvari, ki jih lahko odkrijete. Odložite svojo prtljago in Nico raziščite peš. Odločite se, kaj boste delali na francoski rivieri in uživajte v oddihu.

Kje poiskati nastanitev?

Youth Hostel Nice Les Camélias se lahko pohvali s središčno lokacijo, le nekaj minut stran od železniške postaje. Tradicionalna francoska hiša, terasa in veranda naredita hostel zares unikaten. In sploh še nismo omenili ambienta. 

Najboljša hrana v kraju Cahors

Regija Jug-Pireneji je ponosna na 28 znamenitosti, od tega je ena izmed njih Cahors. Prav zato morate regijo obiskati za vikend ali za dlje. Dolina Lot ponuja prelepo naravo, vinograde, ki segajo, kamor seže pogled in slastno kulinariko. Youth hostel ima popolno lokacijo za raziskovanje starodavnega mesta Cahors, njegovo zgodovino, ulice in znamenitosti. Nimate idej, kje bi preživel vikend? Rezervirajte izlet in si napolnite baterije na bregovih reke Lot in uživajte v dobri hrani.

Kje prenočiti v Cahorsu?

Bodite eden izmed prvih, ki bo odkril nov youth hostel. Hostel se nahaja v zeleni soseski. Vzemite čas, zadihajte in raziskujte to čudovito mesto. Občudujete lahko tudi neverjeten razgled na most Valentré in na bregove reke Lot.

Carcassonne – srednjeveška mojstrovina

Ste vedeli, da je Carcassonne eno izmed petih najbolj obiskanih mest v Franciji? Ga še niste obiskali? Zdaj je čas, da preživite vikend v Carcassonnu, ki je znan po kar dveh Unesco svetovnih dediščinah – srednjeveški trdnjavi in vodnem kanalu Canal du Midi. Ne bo vam zmanjkali aktivnosti: sprehodite se po ulicah, obiščite starodavno mesto Bastide Saint-Louise, ki je obdano z obzidjem in raziščite kulinariko in odlična vina (seveda zmerno). 

Kje prenočiti v Carcassonnu?

Youth hostel se ne nahaja blizu Carcassonne. Nahaja se v središču srednjeveške trdnjave. HI youth hostel se nahaja v središču trdnjave. Terasa, tipična kuhinja in toplo ozračje mesta bodo zagotovo popestrili vaš vikend.

Lille – moderno mesto

Zakaj obiskati Lille? Lille je živahno, barvito in mlado mesto. V tem francoskem mestu se veliko dogaja. Od klasik, kot so staro mesto, trdnjava, veliki trg, umetnostni muzej, bazen v Roubaixu in topla dobrodošlica, ki vam jo ob obisku izrečejo domačini. Vse to so razlogi, da obiščete to prelepo mesto.

Kje poiskati nastanitev?

Nov HI hostel v Lillu se nahaja v poslovni soseski Euralille, ki ponuja visoko kvaliteto življenja tistim, ki tam živijo ali pa tam preživijo le nekaj noči. Je blizu središča mesta, javnega prevoza, kar pomeni, da boste lahko iz svojega izleta izvlekli največ.

Lyon, mesto luči

Lyon sploh potrebuje posebno predstavitev? Ni važno, ali potujete sami, s partnerjem, družino ali prijatelji, Lyon je vedno destinacija, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Lyon ima vse, kulturo, arhitekturo, naravo, hrano in zanimive prireditve, čeprav na žalost vsega ne boste mogli videti v le enem vikendu. Ni problema. Vrnili se boste kdaj drugič. Aktivnosti v Lyonu ne bo nikoli zmanjkalo.

Kje poiskati nastanitev?

Občudujete lahko razgled iz youth hostla Lyon, ki se nahaja na hribu in le 10 minut stran od znamenitosti. Hostel je odlično izhodišče za raziskovanje mesta. 
 
To je naših top pet mest za vikend oddih v Franciji. Katero mesto boste izbrali? Izbira je velika. Vse informacije za izbiro imate, nastanitev pa izberete v enem izmed HI hostlov.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava