Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Taiwan YH Super Star in Taichong – Beacon International YHA

Vsebina

Beacon International YHAKo vstopite skozi vhod Beacon hotela v pritličju, se vam zdi, da je to pač še en hotel, kakor mnogi drugi na svetu. Vendar takoj ko pridete na recepcijo v 11. nadstropju, ugotovite da temu ni tako. Celoten ambient je modernističen, z neverjetnimi lučmi, ob katerih pozabite na vse skrbi in sediščih, ki vas kar vabijo k počitku.

Beacon Hotel je bil pred kratkim prenovljen in sedaj bolj spominja na luksuzni hotel, kot pa na cenovno ugoden hostel, kar pa v tajvanski mreži hostlov niti ni tako presenetljivo. Večina hostlov v mreži je dejnsko le del kakšnega hotela, ki je po celo nadstropje namenil popotnikom s plitvejšimi žepi, zatorej lahko vsakič pričakujete prijetno presenečenje.

Beacon International YHAS hostlom upravlja mlad par, ki se je v tujini učil gostoljubja in verjame v filozofijo YHA, ter je tako pripravljen skrbeti za luksuzno opremljeno nastanitev. Nahaja se prav na področju tržnic University Night – kjer dobite prav vse, kar vam srce poželi. Osebno se mi je zdela ta tržnica celo večja od slavne Shiling Markets v Taipeiu.

Ko smo odhajali, je bil hostel šele v izgradnji in pričakovali so, da bodo sobe opremljene v marcu, vendar pa smo imeli to srečo, da smo si lahko ogledali del v obdelavi. Nastanitve so lahko v spolno ločenih ali mešanih prostorih, kopalnice pa imajo sušilnike za lase, kar je vsekakor dobrodošel dodatek. Ker je hostel visoko v zgradbi imajo sobe tudi lep razgled na mesto, prav tako pa je na voljo terasa za druženje.

Na žalost ni kuhinje na razpolago, kar naj bi bil pogoj pri YHA, vendar mislim, da to na Tajvanu niti ni problem. Po lastnih izkušnjah vam povem, da se dodobra najeste kjerkoli v Tajvanu za okoli NT70 (manj kot 1€) ali še manj, odvisno od tega, kaj si naročite – hrana je namreč poceni in okusna, tako da je velikokrat ceneje jesti zunaj, kakor da si sami kuhate. Pravzaprav tudi večina domačinov je zunaj. Na voljo je tudi nov prostor za zajtrkovanje, ki ima razgled na mesto, prav tako pa se lahko ljudje tam srečujejo ali gledajo televizijo.

Če se lahko orientiramo po njihovih hotelskih sobah, tedaj morajo biti njihove sobe v hostlih zares nekaj posebnega – tako da si rezervirajte nastanitev v Taichongu.

Taiwan Youth Hostel Association
Room3037,3F.,No.3,Beiping W. Rd.,
Jhongjheng District,
Taipei City 100, Taiwan
TEL: +886-2-2331-1102 / 2331-2655
FAX: +886-2-2331-1393
E-mail:
ctyha@yh.org.tw
www.yh.org.tw

Sorodni članki

Prijava