Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prireditvi Charity Walk v Hong Kongu

Vsebina

V soboto 16. januarja je tajvanska YHA ekipa prostovoljcev odšla v Hong Kong in se udeležila Nong Ping Charity Walk (dobrodelne hoje), ki je vsakoletni enodnevni dogodek, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti ohranjanja narave, promoviranja zunanjih dejavnosti za starše in otroke, spodbujanja zdravega načina življenja ter podpore mladinskim razvojnim projektom. Dogodek se je odvijal na prelepem  otoku Lantau, ki je kritična točka za ohranjanje narave in kulturnega okolja Hong Konga, kjer lahko obiskovalci občutijo lepoto, naravo in dediščino tega območja, vključno z velikanskim Budo, ki je najvišji na prostem postavljen kip sedečega bronastega Bude. Hong Kong je izredno gosto naseljen, toda več kot pol otoka Lantau je proglašeno za nravni park, ki je zaradi svojih zelenih površin izjemno priljubljena lokacija za ljubitelje narave in pohodnike.

Charity Walk in HKUdeleženci se lahko priključijo pohodu posamezno, kot skupine, družine, šole, ali službene ekipe, njihova prijavnina pa šteje kot donacija. Prvih deset pohodnikov dobi tudi nagrade. Obstajajo tako tekmovalne kot ne-tekmovalne kategorije in sicer za 8km, 17km in 23km dolg pohod – za vse, ki pa se ne navdušujejo nad hojo, pa je tu še fotografsko tekmovanje, odprto širši javnosti.

 
V Nong Ping Village smo prispeli skupaj z mešanico profesionalnih in ljubiteljskih sprehajalcev, mladih in družin, ki so se že vsi segrevali za pohod in se v velikih skupinah drenjali okoli pultov za registracijo. Tajvanski YHA je imel lasten pult, da promovira tudi svojo mrežo, pridružila pa se jim je tudi nemška YHA in seveda domača honkonška YHA. Vsi vključeni so z veseljem spoznavali uslužbence drugih organizacij, ali pa zgolj sklepali nova prijateljstva.

Jessica Huang, predstavnica tajvanskega YHA, je pozdravila udeležence in imela čast prerezati trak, da s tem otvori prireditev. Bilo je več ambasadorjev dogodka, pred vsem znani igralci, športniki in častni svetovalci prireditve, ter naša predsednica YHF Edith Arnoult-Brill. Prav tako smo spoznali tudi regionalnega koordinatorja HI Asia.

Charity Walk in HKDa bi pritegnili pozornost so tajvanski udeleženci zaplesali ples imenovan »Tajvan se dotakne vašega srca«, oblečeni v posebne majice, ki so jih pripravili na turističnem biroju, nato pa so delili brošure YHA mreže in kartice za popuste. V naslednjih nekaj dneh smo na večih gosto obiskanih mestih ponovili promocijsko akcijo in ljudem odgovarjali na vprašanja vezana na YHA.


 
Dogodek v Hong Kongu je bil odlična promocija in priložnost, da mladi s Tajvana spoznajo, kako promovirati svojo državo na zabaven način, ob tem pa še spoznati deželo, v kateri so prvič in je zagotovo ne bodo pozabili.

Organizatorji prireditve verjamejo, da je pomembno, da je Charity Walk mednaroden dogodek z ekipami, ki prihajajo preko morja, da se pridružijo tej okoljevarstveni pobudi. Upajo, da se bo zamisel o dobrodelnih sprehodih razširila po svetu in mi iz YHA Tajvan bi radi čestitali kolegom pri YHA Hong Kong, da pripravljajo ta priljubljen dogodek, ki se tako zelo sklada z mišljenjem in misijo hostelinga.

Za več podrobnosti poglejte http://npcw.yha.org.hk .

Sorodni članki

Prijava