Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bluetooth vodič po Kopru

Vsebina

KopraMestna občina Koper je v minulem letu na razpisu za sofinanciranje novih turističnih produktov med 16 idejami izbrala tri, med katere se je uvrstil tudi Bluetooth vodič po Kopru, podjetja 3DGE studio d.o.o. .

V starem mestnem jedru Kopra lahko obiskovalci preko Bluetooth oddajnikov, ki se nahajajo na Čevljarski ulici, Titovem trgu, Cankarjevi ulici, Prešernovem trgu, Kidričevi ulici, v Taverni, na trgu Brolo in na Potniškem terminalu v KopraKopru, na svoje mobilne telefone prejmejo predstavitev Kopra in opis znamenitosti v mestnem jedru. Dva oddajnika pa sta nameščena tudi v Ankaranu in Hrastovljah. Uporabniki lahko informacije prejmejo v slovenščini, italijanščini, angleščini ali nemščini.

Nalaganje informacij na telefon je brezplačno in preprosto. Posameznik mora na svojem mobilnem telefonu vklopiti Bluetooth. Ko se nato z mobilnikom približa oddajniku, ga telefon vpraša ali želi sprejeti sporočilo od BTGuides, s potrdilom pa prične prenos podatkov. Ko se  prenos zaključi, bo telefon sprejel .JAR instalacijsko datoteko. Z odprtjem datoteke bo telefon zahteval potrditev namestitve aplikacije. Ko bo namestitev končana, lahko uporabnik aplikacijo zažene iz menija telefona.

TIC Koper
Titov trg 3
6000 Koper
tic@koper.si

Sorodni članki

Prijava