Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Kam v Dravski dolini

Vsebina

Če si boste v vročih poletnih dneh zaželeli   dobre sence  v bližini  reke ali če vas pot  organizirano ali individualno  zanese v  Dravsko dolino, vam  priporočamo, da si mimogrede ogledate tudi   eno redkih ali morda kar edino  predilnico ovčje volne  v Sloveniji, to je SOVEN  v Selnici ob Dravi. Pri njih  po ekološkem postopku predelujejo samo slovensko ovčjo volno, Posebnost  je , da želijo iz  domače volne narediti kar čim več različnih  uporabnih in izvirnih izdelkov., s tem pa pomagat slovenskim rejcem pri vnovčenju svoje volne.koristno vnovčili. Vemo namreč, da velike količine slovenske ovčje volne, še vedno konča v smeteh ali v ognju.
 
V podjetju Soven vam bodo predstavili   odkup  volne,  pripravo   volne za predelavo, samo predenje, mikanje, ročno in strojno pletenje, roćno tkanje, šivanje  volnene posteljnine.  Seznanili vas bodo z najbolj razzširjenim ženskim osebnim dopolnilnim delom na domu , to je ročnim pletenjem volneneih izdelkov.  V  tovarniški prodajalni oziroma  v specilaiziranem razstavno prodajnem salonu   ki je poleti odprt med 9.00 in 16.00 uro, v soboto pa med 9.00 in 12.00 uro, boste lahko kupiti  produkte iz lastne proizvodnje  po izredno ugodnih cenah.

Letos podjetje Soven praznuje 10.obletnico delovanja. V tem jubilejnem letu se bodo  posebej posvetili  kupcem in za njih vsako soboto do konca avgusta pripravili  velika presenečenja: prikaz ročnega tkanja, krtačenja, pletenja, lepa  naravna darila, za večje nakupe pa izdaten  gotovinski popust. Zaželjeno je, da svoj obisk najavite vsaj dva dni pred prihodom
 
Na vašo želj vam  pomagajo organizirati  ogled  Falske  elektrarne, sadjarske kmetije Košan, splavarjenje na Dravi  in dobro  kosilo v bližnji gostilni Hojnik. Dobrodošli v Dravski dolini in v Selnici ob Dravi.

 
+386 (0)2 674 0574,
www:soven.si,
soven@siol.net

Sorodni članki

Prijava