Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Štirje novi hostli na Finskem

Vsebina

Kadarkoli boste potovali na Finsko z Ryanair v Tampere, na podeželje in proti vzhodni meji Karelia ali pa se pridružite 150 haskijem na Laponskem, boste našli hostle, ki vam bodo ustrezali.

 
Tampere je bil center finske industrializacije in to se še vedno vidi v vsakodnevnem življenju mesta, kakor tudi v umetnosti in kulturi. Sedaj je Tampere moderno mesto, kjer se zmeraj kaj dogaja. Dream Hostel je svoja vrata odprl v aprilu in se priključil HI družini ter s tem postal del največje svetovne hostlinške mreže. Je nekonvencionalno zasnovan hostel, ki ponuja odlično vzdušje popotnikom, ki si lahko tukaj izposodijo vse od knjige do kolesa. Osebje vam bo tudi svetovalo glede najboljših krajev za ponočevanje, ki so ponavadi zelo blizu.
 
Če se želite spočiti, med tem ko potujete iz Turkuja proti, na primer Tamepre, se lahko ustavite v hostlu Kartano v mestecu Kokemäki. Kartano je hkrati tudi še vedno aktivna kmetija. Tekom poletja imate na izbiro različne sladke sadove, ki si jih lahko sami naberete v vrtu, ali kupite v trgovini hostla, kjer dobite tudi razne sveže sokove in marmelade in lastno pridelanega sadja. Kartano Hostel ponuja tako zasebne kot skupinske sobe.
 

Lieksa je mestece blizu meje z Rusijo v področju Karelia. Blizu je tudi Koli, ki se smatra za nacionalno krajino Finske. Hostel Lieksa's Timitra se nahaja v zgradbi, ki je nekoč služila vojaškim namenom in je sedaj hostel s prav posebnim duhom. Vključite se lahko v različne dejavnosti, kot je vožnja s kanujem. V Likesi se odvija tudi vsakoletni festival Teden trobil v Likesi, kjer navdušenci nad trobili s celega sveta pridejo uživati v številnih koncertih in dogodkih.

 
Pomislite na 150 ljubkih šarmerjev, ki so navdušeni vsakič, ko vas zagledajo. S tem mislimo izjemne pse haskije, katere lahko srečate, če greste v gostišče Husky v Ivalu na Laponskem. Družinsko gostišče Husky odpira popotnikom svoja vrata februarja 2011 in bo gostom omogočal, da pobližje spoznajo laponski način življenja.
 
 
 
 
 

Sorodni članki

Prijava