Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zimske počitnice na Hrvaškem

Vsebina

Smučanje na hrvaškem

Res je, tudi na hrvaškem se lahko smučate. Se spomnite Janice Kostelić in njenih neverjetnih štirih zlatih medalj na zimski olimpijadi 2001? No, tudi ona je morala začeti smučati nekje na hrvaškem, kajne?

Nihče ne bo oporekal, če se odločite, da vam bo hrvaška postala prva izbira za zimsko smučanje. Res je, da to niso Alpe, vendar boste kot smučar tudi na hrvaškem našli smučišča, kjer boste brez težav smučali in bodo celo nesramno poceni v primerjavi z alpskimi zimovišči.

Sljime nad Zagrebom je najbolje locirano smučišče, saj je na severni strani gore Medvednica, ki je eden izmed naravnih parkov Hrvaške. Na voljo so štiri smučišča, dve žičnici in sedežnica. Omogočena je bela, rdeča, zelena in črna proga za smučarje, kakor tudi gozdna vožnja. Ponavadi je naravnega snega za vsaj tri mesece, do smučišč pa z lahkoto pridete z avtobusom ali tramvajem iz samega centra Zagreba.

Na voljo pa je tudi Platak, ki se nahaja le 26km severovzhodno od Rijeke in ima sedem smučišč ter 10km prog za tek, sneg pa običajno ne skopni do sredine maja. Z vrha pa boste lahko celo uživali v pogledu na morje. Tako oprema kot infrastruktura sta prenovljeni.

Če želite atraktivni paket smučanja na Sljemenu ali Plataku, se odločite za katerega od Hrvaških hostlov !

 
Zima v Dubrovniku

Da okusite Dubrovnik v drugačnem vzdušju in odkrijete neverjetno kamnito lepoto, obiščite mesto tedaj, ko je večina Evrope zavita v sneg in meflo, ter uživajte v pijači na soncu Straduna.

Dubrovnik velja za eno najlepših mest na svetu in je del UNESCOve svetovne dediščine. Kot je rekel dramatik George Bernard Shaw – tisti ki iščejo raj na zemlji, morajo obiskati Dubrovnik.

Tam boste našli čudovite marmorne stopnice in izredne zgradbe starega mesta, kopališča v mirnem in hladnem Jadranu, zaspane noči v letnem kinu, za prste polizati okusno morsko hrano in vse to bo zgolj dalo prav gospodu Shawu.

Morate obiskati Dubrovnik, da bi razumeli ta občutek.

Youth Hostel Dubrovnik

Youth hostel se nahaja takoj izven starega mesta. Do centra pridete že po 20 minutah hoje, lahko pa uporabite mestni avtobus.

Hrvaška hosteling zveza omogoča posebne zimske popuste. Rezervirajte tri ali več nočitev v zimskem obdobju (do 21. marca 2011) in dobili boste 10% popusta.

 
Zima v Pula

Da bi doživeli Pulo v drugačnem vzdušju, si oglejte Areno še z drugega zornega kota – občutite Pulo pozimi, ko tam ni cel kup kopalcev.

Tole relativno majhno letovišče se ima zahvaliti za svojo lepoto zlasti zavojevalcem (najprej Rimskemu imperiju, nato pa še Beneški republiki). Čudovite razvaline in še bolj čudoviti ohranjeni spomeniki iz rimskega obdobja (popolnoma ohranjena Arena, slavolok zmage in svetišče na forumu) ter beneška citadela iz 17 stoletja, dajejo mest izjemno slikovito in krasno podobo.

Na Hrvaškem ob besedi Pula naprej pomislijo na vsakoletni filmski festival, ki ga v Areni prirejajo koncem meseca julija. Še ena znamenitost pa so Brionski otoki, kjer je urejen izjemen park... tam je letoval Tito, tam so se pogajali o neodvisnosti Slovenije in Hrvaške... tam se dogaja in tam je prekrasno – skratka, tam manjkate samo še vi!

Youth Hostel Pula

Youth hostel se nahaja le par minut od prekrasne plaže Valsaline. Dejansko je prav lokacija glavni adut tega hostla, saj se nahaja ob sami plaži! 

Hrvaška hosteling zveza omogoča posebne zimske popuste. Rezervirajte tri ali več nočitev v zimskem obdobju (do 21. marca 2011) in dobili boste 10% popusta.

 
Zima v Reki
 
Ko večina sveta pozimi zaspi, se Reka prebuja! Uživajte v klubskem nočnem življenju, smučanju, ali ogledovanju in sproščanju ob morju.

Odkrite Reko in se prebudite v čudovitem kvarnerskem zalivu! Uživajte v sredozemski klimi. Sprehodite se po Korzu in občutite srce mesta polno tako mladih kot starih. Obiščite katero izmed ljubkih zgodovinskih mest v neposredni bližini. Spočijte si v krasni vili iz 19. stoletja, kjer se nahaja hostel, v lepem stanovanjskem delu imenovanim Pećine, z razgledom na morje. Do centra pridete peš že v 15 minutah, lahko pa uporabite tudi mestni avtobus.

Youth Hostel Rijeka

Ker je hostel bolj majhen, si rezervirajte sobo vnaprej.

Hrvaška hosteling zveza omogoča posebne zimske popuste. Rezervirajte tri ali več nočitev v zimskem obdobju (do 21. marca 2011) in dobili boste 10% popusta.

 
Zima v Zadru

Če si upate pozdraviti zimsko sonce na obali Zadra, si drznete poslušati zvoke zimskega morja na morskih orglah in imate poguma, da raziskujete mestne ulice in klube ter se ne bojite občutiti bogate zgodovine mesta, vas izzivamo, da obiščete Zadar v zimskih mesecih.

Zadar je mesto staro tri tisočletja in je bilo več stoletji prestolnica Dalmacije.

Kopnena vrata na vzhodu starega mesta so bila zgrajena leta 1543. Znan je tudi po najlepših romanskih cerkvah na Hrvaškem, kot je katedrala Sv. Anastazije, cerkev Sv. Krisogonija in zvonik cerkve Sv. Marije (vse iz 12. in 13. stoletja).

Razen bogate kulturne dediščine pa je v mestu zelo živahno tudi družabno življenje, vendar je največja privlačnost mesta bližina Kornatov – prelepega arhipelaga majhnih otočkov, kjer je mogoče najti nekaj najlepših sončnih zahodov na svetu (vsaj če gre verjeti Orsonu Wellsu).

Youth Hostel Zader

Hostel se nahaja 5km od avtobusnega terminala (s katerim ga povezujeta dve liniji mestnega avtobusa) in se nahaja v znanem turističnem območju Borik, ki vam ponuja vso udobje.

Hrvaška hosteling zveza omogoča posebne zimske popuste. Rezervirajte tri ali več nočitev v zimskem obdobju (do 21. marca 2011) in dobili boste 10% popusta.

Sorodni članki

Prijava