Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prelepa Bavarska mesta

Potovanje od srednjega veka do danes

avarska je nemška dežela, ki se nahaja na jugovzhodu države in je znana po stolpičastih gorah, sinjih jezerih in je polna izjemnih zgradb in trgov, ki so tvorili zgodovino.
Vsebina

Pomlad je kot naročena za obisk Bavarske. Kavarne na terasah so prepolne uživačev sonca, ki se pridejo naužiti topline in parki so polni ljudi, ki pridejo v znamenite pivske vrtove. Želite obiskati svetovljanski München, Würzburg na reki Majni, slikovit Rothenburg ali srednjeveški Regensburg na Donavi, vsi ponujajo nepozabno zgodovinsko, kulturno in športno doživetje.

Hostelling International vam želi priporočati najbolj mamljive turistične točke na Bavarskem, kjer se nahajajo tudi hostli, ki so idealna izhodiščna točka za spoznavanje lepot teh mest.

München

Vzemite si čas, da spoznate to mesto, skladno z vašimi željami. Sprehodite se po kanalu od gradu Nymphenburg skozi sproščen Neuhausen, vse do mestnega centra in Frauenkirche (Cerkev naše Gospe). V centru mesta boste našli mnogo trgovin, ki vabijo, da samo še malce pokukate vanje in ko se naposled borite s kopico nakupovalnih vreč v rokah, si privoščite oddih v Angleškem vrtu (Englische Garten) in izviru Eisbach. München se bo dopadel tako ljubiteljem tehnike, kot ljubiteljem kulture. Muzeji in galerije so v pravi ponos mestu: od nove in stare Pinakothek, BMW muzeja, Nemškega muzeja in tako naprej. Mesto ponuja tudi veliko možnosti za nočne izhode, z mnogimi trendi bari, klubi in številnimi festivali. Sezona festivalov se prične pomladi s sejmom Auer Dult in zaključi z največjim festivalom na svetu, slavnim Oktoberfestom.

Karkoli že načrtujete za svoj obisk v prestolnici Bavarske, vam hostel München-City in hostel München-Park zagotavljata odlično nastanitev od €25.60 oseba/noč dalje (zajtrk vključen v ceno).

Würzburg

Ob reki Majni, v srcu Frankovskega vinskega rajona, se s svojo šarmantnostjo postavlja univerzitetno mesto Würzburg. Youth hostel se nahaja v zgodovinski zgradbi, ki je pravzaprav nekdanji ženski zapor in se nahaja pod trdnjavo Marienberg, od koder se ponujajo odlični razgledi na vso dolino reke. Spoznajte baročno rezidenco princa-škofa v centru mesta, ali pa se udeležite največjega afriškega festivala v Evropi, ki poteka v mesecu juniju. Tekom celega leta pa lahko uživate tudi v različnih gledaliških predstavah gledališča Mainfranken in različnih samostojnih gledališčih v mestu Würzburg.

V Würzburg youth hostel lahko prespite in se okrepčate z zajtrkom že za €20.80 na osebo.

Rothenburg na Tauberi

Le uro stran od Würzburga, ob nemški romantični cesti, leži idilično mesto Rothenburg na Tauberi, s svojimi na pol lesenimi hišami, ki dajejo pridih srednjega veka avtentičnemu mestnemu centru. Stopite v preteklost, vandrajte po ozkih, tlakovanih cestah in si odpočijte od hrupa motornih vozil. Hostel se nahaja v historičnem centru in je odlično izhodišče za ogled mesta in njegovih ljubkih hišk.

Rothenburg youth hostel ponuja namestitev v središču mesta, ki vključuje tudi zajtrk že od €21.40 oseba/noč dalje.

Regensburg

Malce južneje se nahaja še en srednjeveški biser – mestece Regensburg. Nekoč je bil svobodno cesarsko mesto Svetega Rimskega Cesarstva, sedaj pa je pod zaščito UNESCa ter se ponaša s sodobno univerzo in največjo koncentracijo pivnic v Nemčiji! Ogledi in zabava so izvrstna kombinacija za oddih preko konca tedna! Zagotovo morate poskusiti pečenico v Wurstkuchlu, nemški najstarejši gostilni z žarom, na bregu Donave ob zgodovinskem kamnitem mostu. Ko se sprehajate po obrežju in opazujete ladje, pa si privoščite izlet do Donavskega vintgarja Kelheim.

Regensburg je sodobno mesto zabavnega in sproščenega vzdušja, kjer lahko prenočite v Regensburg youth hostel po zelo sproščeni ceni, saj nočitev z zajtrkom znaša le €21.00 na osebo!
 
Da bi izkusili vse, kar Bavarska ponuja, si oglejte seznam hostlov na Bavarskem in rezervirajte nočitev že sedaj!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava