Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Bi radi drugačne počitnice

Raziščite Severno Irsko in prenočite v katerem od njihovih odličnih hostlov

Od skrivnostne obale Antrim in mesta Svetega Patrika, do umirjenih jezer in hribov Fermanagh; naj bo obisk Severne Irske v letu 2011 na prioritetnem seznamu vseh pohodnikov.

Vsebina
Hostelling International Northern Ireland (HINI) ima šest hostlov, ki so posajeni po celotnem ozemlju in ponujajo gostom odlične možnosti za raziskovanje spektakularne Severne Irske.

North Antrim Coast, Co Antrim

Whitepark Bay Youth Hostel se nahaja v področju neverjetne naravne lepote na severni obali Antrim in ima odličen pogled na Atlantski ocean. Hostel ima pogled na prelep zaliv Whitepark, pokrit s peskom in skalnato plažo, v obliki polmeseca, v ozadju s sipinami peska in klifi ter je odlična za deskanje ali počivanje ob morju. Nahaja se v bližini svetovno znanega prehoda velikanov Giants Causeway ,prostora svetovna naravne dediščine, kjer lahko plezate po starodavnih kamnitih stebrih. Blizu je tudi pleteni most Carrick-a-Rede Rope Bridge preko 30 metrov globokega in 20 metrov širokega prepada! Dovolj pogumni obiskovalci prepešačijo most in si ogledajo neverjeten pogled na otok Rathlin in Škotsko obalo.

Prejemnik nagrade,  , se nahaja v Bushmillsu, le 10 minut stran od zaliva Whitepark Bay. Bushmills je mirna vasica ob reki Bush, v neposredni bližini obale. Nahaja se na odlični lokaciji, da služi kot izhodišče za raziskovanje naravnih znamenitosti, kot je prehod velikanov. Bushmills je predvsem znana po slavnem irskem viskiju, saj se tu nahaja Old Bushmills Distillery, najstarejši še delujoči obrat za destilacija viskija. V bližini hostla so tudi ruševine starodavnega gradu Dunluce Castle, srednjeveškega gradu iz obdobja začetkov krščanstva in vikinških vpadov, obdan z izjemno obalno pokrajino.

Mill Rest in Whitepark Bay Youth Hostels ponujata spalnice, samopostrežno hrano in skupne jedilnice ter se nahajata manj kot uro vožnje stran od mednarodnega letališča Belfast. Nahajata se na obalni poti, ki je okoli 200km dolga označena cesta z izjemnimi pogledi in pokrajino, s čimer omogoča najboljši način spoznavanja pokrajine.

Armagh, Co Armagh

Duhovna prestolnica Irske je že več kot poldrugo tisočletje sedež tako Irske cerkve, kot Rimokatoliške nadškofije. Armagh je najstarejše in najbolj vplivno Irsko mesto z dolgo dediščino krščanstva. Zgodovinsko okrožje Armagh v Severni Irski je znano kot mesto Sv. Patrika in tukaj se nahaja tudi nekaj najznanimivejših znamenitosti Irske in obvezna postaja na poti Svetega Patrika.

Mesto ima dve katedrali Svetega Patrika, Church of Ireland Cathedral , ki jo je ustanovil sam svetnik leta 445 in kjer naj bi bil pokopan tudi Brian Boru, legendarni visoki kralj Irske, druga Catholic Cathedral s svojimi dvojnimi zavitimi stolpi pa gleda na mesto s sosednjega hriba.

Armagh City Youth Hostel se nahaja v centru mesta in od tam se lahko sprehodite do vseh znamenitosti, vključno z obema katedralama Sv. Patrika, obiščete pa lahko tudi Saint Patrick’s Trian Visitor Centre , kjer spoznate zgodbo tega svetnika zaščitnika in spoznate tudi pisatelja Jonathana Swifta, znanega po knjigi Guliverjeva potovanja. Tukaj se nahaja tudi edini observatorij in planetarij na Severnem Irskem.

Ob skupnih spalnicah vam hostel ponuja tudi brezplačen WiFi, brezplačno parkirišče, samopostrežno prehrano, skupinsko strežbo in najetje celotnega hotela. Nahaja se le 90min vožnje od mednarodnega letališča v Dublinu in 60min od obeh glavnih letališč v Belfastu. Prijetno in prijazno vzdušje v hostlu vam bosta odlična dobrodošlica na tej poti kulturnega raziskovanja.

Newcastle, Co Down

Majhno obmorsko mestece, Newcastle, se nahaja ob vznožju gorovja Mourne Mountains ona obali okrožja Down. Naravno okolje in osupljiva pokrajina pa nista edino, kar lahko mestece ponudi, saj je bilo pred kratkim povsem obnovljeno in ponuja veliko možnosti za zunanje aktivnosti, kot tudi aktivnosti za vso družino.

Newcastle Youth Hostel se nahaja v samem centru mesta in ima pogled na plažo in mogočno gorovje Mourne Mountains. Te gore so navdahnile pisatelja CS Lewis’s, da je pisal o magični deželi Narniji, ki je zelo priljubljena tudi v filmski obliki.

Tradicionalni popotniki so dobrodošli in se lepo zlijejo med vse pohodnike, ki skušajo raziskati gorovje. Od pohodništva, do plezanja, deskanja na gori, jahanja, ribolova in golfa; Newcastle vam ponuja vse, za sproščujoč oddih v naravi.

Enniskillen, Co Fermanagh

Enniskillen je okrožje mesta Fermanagh in edino mesto na samostojnem otočku na Irski. Ker je ločen na zgornji in spodnji del Lough Erne, in je blizu vode, imate tukaj občutek, kot bi bili na celini.

Bridges Youth Hostel se nahaja v samem centru Enniskillena in ga obdaja čudovita pokrajina jezer. Ena izmed znamenitosti, vredna ogleda, je bližnji Belleek Pottery Visitor Centre, ena najstarejših znamenitosti Severne Irske, kjer še vedno iz generacije v generacijo prenašajo znanje lončarstva. Marble Arch Caves Global Geopark, je ena izmed najlepših jam v Evropi in se nahaja le 20 minut vožnje stran od hostla, pohvali pa se lahko z najznamenitejšimi naravnimi posebnostmi Irske, hkrati pa je okno, ki omogoča vpogled v 650 milijonov let staro geološko zgodivino Irske.

Bridges Youth Hostel je tudi blizu gradu Enniskillen Castle, zgrajenim pred šestimi stiletji, ko ga je dal postaviti Gaelic Maguires. Če pa se slabo uro vozite z avtomobilom, pa pridete do Ulster American Folk Park, muzej zagotovo vreden ogleda, saj prikazuje stoletja tegob, ki so Irce prisilila v emigracijo preko oceana v novi svet Severne Amerike.

Bridges Youth Hostel je le dve uri vožnje oddaljen tako of Belfasta kot Dublina, tako da ni pretirano daleč od letališča. Je pa tudi odličen za pohode, vožnje s kanujem, jadranje, kolesarjenje in ribolov.

Belfast, Co Antrim

Ogled mesta ali izhodišče za daljše oglede Irske, Belfast ponuja oboje, tako kot živahna prestolnica Severne Irske, kot vrata v podeželje, ki ga obdaja. Mesto ni pretirano veliko, tako da se je v njem lahko znajti, tako z avtom kakor peš. Ponuja množico muzejev, galerij, gledališč, glasbenih stojnic, restavracij, kavarn, pivnic in klubov. Tukaj pa je nastal tudi slaven RMS Titanic!

Naš največji hostel se nahaja med mestnim centrom in univerzitetnim območjem. Odličen prostor tako za mlajše kot starejše, Belfast International Youth Hostel ponuja odlične cene nastanitve v neposredni bližini centra mesta in glavnih zanimivosti, vključno z nagrajenim muzejem Ulster Museum, in ikonično mestno hišo ter mestno opero, kakor tudi katedralo Svete Ane in Crown Liquor Saloon, ki je ena izmed najstarejših zaščitnih znamk mesta, zgrajena že 1826 leta.

Hostel ponuja tako skupne kot posamezne sobe različnih velikosti, dostop do interneta, kavarno Causeway Cafe, ki ima tudi jedilni list prilagojen žepu popotnika, zavarovano parkirišče in odlično samopostrežno s hrano, kakor tudi jedilnico za skupine. Tukaj si lahko rezervirate tudi različne oglede kulturnih znamenitosti (nekatere so brezplačne), hostel pa je odprt vse leto ter prav vabi, da pridete v Belfast.

Hostel ima odlične povezave s mestnim javnim prevozom in tako potrebujete le 10 minut do letališča Belfast City Airport in pol ure do Belfast International Airport, glavna železniška postaja pa je le kratek sprehod stran.

Ker ima Severna Irska toliko ponuditi, si jo preprosto morate ogledati! Da bi izvedeli več o hostlih ali pa rezervirali nočitev, obiščite www.hini.org.uk ali pokličite +44 (0)28 9032 4733.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava