Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Vročica zime v Quebec-u!

Vsebina

Zakaj bi morali popotniki obiskati mesto Quebec tudi pozimi? Odgovor na to vprašanje je zelo preprost: mesto, ki je prekrito s snežno odejo je zelo očarljivo. Res je da po mesecih mraza in čiščenja snega, ljudje postanejo naveličani zime, a po drugi strani dolgi sprehodi po nočnih ulicah Quebec, na katerih ste zaviti v volnen, počasi naletava sneg, vaša lica so rdeča in na koncu vas čaka posladek ob katerem vsi dobimo občutek sprejetosti in nagrade, kot pri nobenem drugem: vroča čokolada.

Tako se v mestu Quebec pozimi pojavi določena vročica in na vaše presenečenje sta se pojavila v iste stavku vročica in zima. Zakaj? Ko je mrzlo se ljudje stiskamo drug k drugemu, ker iščemo toplo zavetje in tako se med ljudmi ustvarja nov občutek bližine.

Ker zima v Quebec-u traja kar štiri mesece so leta 1955 pričeli z prirejanjem festivala, ki je popolnoma posvečen zimi in je globalno gledano najpomembnejši festival posvečen zimi. The Carneval De Quebec je namenjen aktivnostim, ki vpletajo sneg na vse možne načine (npr. izgradnja kipov iz snega in ledu, Ledena palača, tekmovanja na zamrznjeni reki Sv. Lovrenca, nočne pohode, dirke s sanmi…), končen cilj pa je, da bi pokazali udeležencem zimo v vsem svojem blišču.

Razmišljate o obisku Quebec-a pozimi? Nikar ne oklevajte – pridite v Quebec in slavite sneg z nami. Je sveža in šokantna izkušnja. Največji hostel v Kanadi, ki je odprt skozi vse leto (Auberge Internationale de Québec), je za ta obisk daleč najboljša izbira. Prva stvar, ki jo boste opazili je topel občutek dobrodošlice, ki vam jo nudi naše osebje, kvaliteto namestitve in obilo dodatne ponudbe. Hostel se nahaja v starem delu Quebec-a, nedaleč stran od nas so naše največje turistične zanimivosti, takoj da je naš hostel za vas najboljša izbira.


Z hostlom Auberge Internationale de Québec in Carneval De Quebec boste ponovno odkrili zimo.
Pustite se presenetiti.

Nathalie Turbide
nturbide@hostellingquebec.com

Sorodni članki

Prijava