Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Odkrijte Južno Afriko

Južnoafriška republika je ena izmed vrhunskih svetovnih destilacij, za popotnike, ki želijo odkriti vse, kar si želijo in veliko več. S preko 21 nacionalnih parkov, osmimi lokacijami Svetovne dediščine, preko 3.500 kilometrov obalnega pasu, fenomenalne klime in odličnih doživetji: od potapljanja z morskimi psi, do zgodovinskih poti, degustacij vin in seveda PETIMI VELIKIMI SAFARIJI, je Južna Afrika zagotovljeno tista destinacija, ki vam zagotavlja nepozabno potovanje vašega življenja.

Vsebina

Cape Town & polotok Cape

Cape Town, eno izmed najlepših mest na svetu, je prava ikona – mesto z neverjetno naravno lepoto, svobodo kreativnega izražanja, talilni lonec kultur in sodobno zgodovino, ki se odraža v značaju mesta, kakor tudi arhitekturi in zgodbah. Poznana po svoji krajinski lepoti, Table Mountain, opazovanje kitov, svetovno priznanimi trgovinami in sproščenim vzdušjem, ponuja ogromno stvari, ki se jih v mestu izplača doživeti.

Z žičnico se popeljite na znano Table Mountain in naj vas navdahne osupljiv pogled. Podajte se na jug do prekrasnega Chapman’s Peak in  Cape Point, del nacionalnega parka Table Mountain in domovanje raznolike flore in favne. Naj bo vaša naslednja postaja pri Boulders Beach, v mestecu Simon’s Town, domovanju ene največjih kopenskih kolonij pingvinov na svetu. Nikakor ne smete oditi, brez da obiščete nacionalni botanični vrt Kirstenbosch, prvi botanični vrt na svetu, odličen za piknike in kot izhodišče za različne pohode. Seveda pa obisk Cape Towna mora vključevati tudi obisk vinogradov. Odpravite se na katero izmed vinogradniških območji, kjer boste lahko degustirali vrhunska izbrana vina s Capea, kakor tudi sire, čokolade in olive.

Rezervirajte hostel v Cape Townu, pri izbiri kar šestih HI hostlov.

Knysna

Knysna se smatra kronskim draguljem Garden Routa. Poznana je kot paradiž Južnoafriške republike in ponuja obilico bogate naravne lepote in šarma, privablja pustolovce in ljubitelje narave. Ponuja veliko izbiro dejavnosti, vključno s parkom slonov Knysna, križarjenji ob sončnem zahodu, gorsko kolesarstvo, Bungee Jumping, golf, pohodništvo, opazovanje ptic … Kyynsa ima za ponuditi po nekaj, kar bo v veselje vsakomur.

Po dnevu iskanja doživetji bo koča African Jewel Lodge ravno prava stvar, da si spočijete in se sprostite – dom daleč od doma! Uživajte v svežem obalnem zraku ob osvežujoči pijači na terasi hostla, s pogledom na mesto Knysna. Opremljena v afriškem stilu in z afriškimi umetninami boste v tem hostlu zagotovo pravo avtentično afriško doživetje.

Durban

Za tiste, ki imate radi sonce in zabavo, je južnoafriško mest sončnih žarkov nekaj, kjer bo vsa družina našla kaj zase – zlate plaže, deskanje in vodni park. Živahen Durban je vozlišče province ter ekonomsko in industrijsko središče, kjer se čuti energijo pomembnega pristanišča. Skoraj tropska klima Durbana je odlična za zimske počitnice.

Rezervirajte si hostel v Durbanu. Okusite novo kulturo, spoznajte ljudi vseh narodnosti in sklenite nova prijateljstva: pravo doživetje hostla.

Divja obala - Chintsa

Na pol poti med Knysno in Durbanom je Chintsa vstop proti Divji obali, znani po svojih neokrnjenih plažah, bogatem naravnem okolju in podeželskem življenju. Buccaneers Lodge & Backpackers se nahaja na obali Chintse in je takoj ob obalnem gozdu z neverjetnim pogledom na laguno. Če želite pustolovščine je tukaj deželna gorsko kolesarska steza, lahko jezdite s konjem ob obali, se učite deskanja ali pa se napotite na kulturno pustolovščino v bližnji vasici Xhosa ter na vodene oglede v rezervat divjih živali Inkwenkwezi. Lahko si tudi izposodite kanu in popeljete po reki Chintsa, obiščete ptice, ki se tam skrivajo in se sprehodite po magični plaži Chintsa. Doživetje Buccaneers Lodge & Backpackers  je neverjetno in pred kratkim je dobilo tudi priznanje sejma za trgovino in turizem Južne Afrike.

Nacionalni park Kruger

Ta svetovno znani park s skoraj dvema milijonoma hektarjev zajema 16 ekosistemov. Old Vic Backpackers je hostel, ki se nahaja v Nelspruit ter služi kot vstopna točka v nacionalni park. Obdajajo ga zeleni griči in čvrsti kotaleči se kamni. Nelspruit smatrajo za svetleči diamant, ki ga je treba odkriti. Zbudite se v svež nov dan, ki naj vas povede v Kruger Flexi Tours, katere vam ponosno razkažejo neverjeten park in znamenitosti v okolici Nelspruit in izjemen razgled z božjega okna God’s Window na kristalne vode kanjona reke Blyde. Le lučaj stran od teh znamenitosti so lepote drugačne narave – nič manj kakor Veliki in Malih Pet, ki se nahajajo v nacionalnem parku Kruger.

Da izkusite Južno Afriko si oglejte celoten seznam hostlov v Južni Afriki.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava