Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Užitki Portugalske

Vsebina

Hostel Portimão je eden najpriljubljenejših med mladimi, ki želijo izkusiti, ne le prekrasne plaže Algarve s kopanjem v mirnem toplem morju, živahne in dolge noči Algarve. Ta hostel ponuja moderne, udobne in dobro opremljene prostore, ki lahko sprejmejo da 180 gostov v sobah s po dvema posteljama (26 sob) in s po štirimi posteljami (32 sob).

Da bi užili vzdušje Portimã, je najbolje da sedete v senco dreves v vrtu Manuel Bívar in pozabite na čas, gledate ribiške barke, kako plujejo mimo in se sprehodite po ulicah in trgih, ki združujejo okolje aktivnega in delovnega mesta, ki pa je uspelo iti korak s časom.

Praia da Rocha, ki je eno najpopularnejših letovišč južne Portugalske, ponuja neverjetne plaže. Ob ustju reke Arade, se ta plaža razlega po širnem območju, dolgem preko tri kilometre nenavadno oblikovanih kamnitih mas, ki jih je morje izdolblo skozi desettisočletja. To je tudi pravi kraj za ljubitelje nočnega življenja, z mnogo lokacijami, ki ponujajo neverjetno razburljivo vzdušje!

Tukaj imate vse sestavine, potrebne za najboljše počitnice pod soncem!

Portimão Hostel
Lugar do Coca Maravilhas
8500-320 Portimão
Portugal
 

 
Alfeizerão Hostel – São Martinho do Porto se nahaja osem kilometrov od plaže São Martinho do Porto na zahodu Portugalske. Ponuja sodobne in dobro opremljene prostore, ki zagotavljajo 62 postelj v treh dvoposteljni sobah (ena je primerna tudi za invalide), sedmih štiriposteljnih sobah, treh šestposteljnih sobah in dveh osemposteljnih.
 

Z okoli tremi kilometri peščenih plaž, ki se raztezajo v zavetju zaliva, so razlog, da je São Martinho do Porto tako priljubljeno letno turistično središče. Mirno morje je odlično tako za otroke, kakor izvajanje vodnih športov, kot so deskanje z jadrom, jadranje in vožnja s kanujem. V bližini São Martinho do Porto si lahko ogledate prečudovite plaže finega peska in klife, ki kljubujejo udarcem morja, kot je Peniche and Nazaré, kar je oboje tipično za to ribiško mesto.

Ob plažah pa ima območje tudi bogato zgodovino in kulturo, ki čakata, da ju odkrijete! Začnete lahko v samostanu Santa Maria de Alcobaça, ki je kot arhitektonsko delo na seznamu zaščitenih območju svetovne dediščine UNESCOa in izvira iz obdobja zgodnje gotske arhitekture; zgodovinski samostan Batalha pa je znan po slogu Manueline s svojimi neverjetnimi stropi, ki niso podprti s stebri, kar je eden najdrznejših arhitektonskih poskusov evropske gotske arhitekture. Spregledati pa ne gre tudi mesta Óbidos, ki je izvrstno očuvano znotraj obzidja srednjeveških mavrskih obrambnih zidov gradu. Mesto Caldas da Rainha, ki svoje ime dolguje termalnim vrelcem, katere je oboževala kraljica D. Leonor, soproga kralja D. João II, in svoji mednarodno znani keramiki, ki prikazuje satirična dela in je zagotovo vredna obiska.

Hostel Alfeizerão - São Martinho do Porto
Estrada Nacional 8
2460-191 São Martinho - Alfeizerão
Portugal

Sorodni članki

Prijava