Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pridite v Celje

Vsebina

Celje je tretje največje slovensko mesto ter na odlični lokaciji, vsekakor pa tudi pravi zgodovinski biser tega dela Evrope. It železnodobnega naselja je zrasla rimska Celeia, ki jo je moč primerjati s Trojo, pod zvezdami mogočnih Celjskih Grofov pa je doseglo status mesta ter postalo administrativno središče velikega ozemlja in eden pomembnejših političnih centrov Evrope. Danes je Celje dinamično mesto z bogato kulturo, športom, sejmi, kulinariko in tržnim ozadjem, kakor tudi izhodišče za ogled mnogih slikovitih privlačnosti Slovenije, kamor sodijo Celjski grad in Šmartinsko jezero. Bregovi Savinje in stoletni park so prostor, kjer se mladina zbira tekom celega leta. Obiščite Celje in začutite kreativno moč celjskih zvezd.

Hostel Celje se nahaja v zgodovinskem centru mesta in je v neposredni bližini tako avtobusnega kot železniškega kolodvora. Nahaja se v več kot stoletja stari stavbi, ki je nekoč bila namenjena usnjarski industriji. Kulturno izročilo mesta Celje je prikazano skozi enajst tematsko urejenih sob v hostlu. Da bi naredili naš hostel nekaj posebnega, pa smo najeli mlade umetnike iz Celja, ki so vsako sobo individualno uredili, rdeča nit pa so jim bili miti in legende. Podrobnosti iz teh sob so bile na različne načine vključene po celem hostlu, tako da nam podajajo zgodbo edinstvene zgodovine, neverjetnih likov in drugih zanimivosti, ki jih mesto ponuja.

Hostel Celje ponuja veliko kulinarično izbiro v svoji okolici, kakor tud veliko pivnic in klubov, kjer zabave trajajo do zgodnjih ur, da pa jih lažje najdete in raziščete mesto, si lahko brezplačno izposodite kolo. Pomagali vam bomo tudi pri organiziranju športnih in drugih aktivnosti, tako na prostem kot znotraj.    


 
1. Plezanje v Celju

Celje ponuja več možnosti plezanja, tako da vam bomo pomagali izbrati najprimernejšo. Prijaviti se morate vsaj dan poprej in v skupini morate biti vsaj trije. Na voljo vam bo oprema, prevoz in zaključna skupinska fotografija.

Odkrijte skrivnosti gravitacije in se naučite hoditi kakor pajki!

25 EUR/ oseba
 

2. Paragliding v Celju

Izkusite letenje z izkušenim vodnikom ter poletite kakor ptica. Dobili boste opremo, le oblecite se športno. Jadranje je odvisno od vremena, zato povprašajte na recepciji za več informacije.
 
50 EUR/ oseba

 
3. Z baklami po Celju
Celje si bomo ogledali v povsem drugačni luči. Pričnemo ob pol osmih zvečer in se sprehodimo do ene najlepših okoliških cerkev Sv. Miklavž nad Celjem, kjer lahko uživat v neverjetnem pogledu na mesto. Tam bomo poskusili lokalno poslastico – borovničevec, ki ga v Sloveniji preprosto morate popiti. Nato pa bomo prižgali bakle in se vračali proti mestu, kjer bomo si po poti ogledali še Herkulovo domovanje iz rimskih časov in začutili del bogate zgodovine mesta. Vrnili se bomo okoli desete in vse kar za to potrebujete so čevlji in jakna, saj se zna ohladiti. Več informacij na recepciji.

Odkrijte skrivnosti mesta z neverjetnim razgledom! 

5 – 10 oseb: 10 EUR/osebo; 10 – 20 oseb: 7 EUR/ osebo; preko 20 oseb: 5 EUR/osebo
 

 
4. Zorbanje v Celju
 
Ob Šmartinskem jezeru lahko zorbate – na vodi ali kopnem. Presenetite sami sebe in se vrtite, vrtite, vrtite. Več informacij na recepciji.
 
Od 5 - 20 EUR / oseba
 
 

5. Paintball v Celju

Tekmujte s prijatelji in ugotovite kakšno sodelovanje se najbolje obnese na kakšnem terenu. Dobili boste opremo, prevoz in lahko izberete število nabojev. Oblecite se športno. Več informacij dobite na recepciji. Potrebna je skupina vsaj šestih ljudi, da se aktivnost organizira.
 
Oprema + 200 nabojev - 20 EUR
Oprema + 500 nabojev - 30 EUR
 

 
Youth Hostel Celje
Mariborska cesta 2
3000 Celje
Slovenia
M: +386 (0)40 756 009
T: +386 (0)3 490 87 42
celje@youth-hostel.si
 

Sorodni članki

Prijava