Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Svetovno prvenstvo v veslanju 2011

Bled je pripravljen na svetovno prvenstvo v veslanju 2011

Bled je doslej gostil že tri svetovna prvenstva v veslanju, na svojem edinstvenem in naravnem območju Blejskega jezera, in po dvaindvajsetih letih se svetovno prvenstvo v veslanju vrača na bled to poletje. Najboljši veslači sveta bodo tekmovali na enem najlepših področji za veslanje na svetu med 28. avgustom in 4. septembrom 2011.

Vsebina

 

Svetovno prvenstvo v veslanju je najpomembnejši veslaški dogodek za ljubitelje veslanja – in še toliko pomembnejši letos, saj bo to tudi kvalifikacijski turnir za letne olimpijske igre v Londonu 2012.

Prva regata je bila na Blejskem jezeru davnega leta 1905. Danes je veslaški klub Bled med najuspešnejšimi športnimi klubi v Sloveniji. Prvo olimpijsko medaljo za samostojno Slovenijo so na letni olimpijadi leta 1992 osvojil prav veslači iz Bleda. Bled je že gostil tri svetovna prvenstva v veslanju, dva Masters prvenstva, Svetovno mladinsko prvenstvo in Evropsko prvenstvo, ob tem pa še številna državna prvenstva in mednarodne regate.

Težko je najti še kak drug kraj, kjer bi veslaške steze tekle po tako prelepi naravni pokrajini, kakor je to smaragdno zeleno jezero Bled, ki je ravno prave dolžine za tekmovanje. Romantični otoček na sredi jezera je le malce ob strani od glavne steze. Neverjeten pogled na stezo lahko uživate tudi s srednjeveškega gradu, zgrajenega na 130 metrski skali.

V pričakovanju svetovnega prvenstva, je večina jezera v Mali in Veliki Zake dobila novo podobo. Ta vključuje ureditev obale in arhitektonsko ureditev poslopji za opremo. Čolnarna in tribune, kakor tudi sodniški stolp v Veliki Zake so prenovljeni. Sedaj je obrežje Blejskega jezera in njegova okolica pripravljena, da gosti največje veslaško tekmovanje v zgodovini Slovenije.

Najboljša slovenska veslaška dvojica Iztok Čop in Luka Špik − olimpijska prvaka iz Sydneya, nosilca srebrne medalje iz olimpijade v Atenah in trikratna svetovna prvaka v dvojcu brez krmarja – bosta skupaj veslala na svetovnem prvenstvu na Bledu, kjer se bosta potegovala za zlato medaljo.

Sorodni članki

Prijava