Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

34 milijonov obiskovalcev v Postojnski jami

Vsebina

V Postojnski jami smo v četrtek 28. julija praznovali pomemben jubilej, saj smo zabeležili prihod 34 milijontega obiskovalca. Sreča je bila naklonjena družini iz italijanske Peruggie, saj je bil prav gospod Giuseppe Schippa obiskovalec s številko vstopnice, ki je za nagrado prinesla luksuzno križarjenje po Sredozemlju za dve osebi in podpis v Zlati knjigi obiskovalcev Postojnske jame. Družina Schippa – nagrajenca sta spremljala še žena Cristina in hčerka Francesca – je letovala na morju, od kjer so odšli dan prej, kakor so načrtovali, zato pa so se na poti odločili ustaviti za ogled Postojnske jame, kjer so starši sicer pred leti že bili, želeli pa so jo pokazati tudi svoji šestletni hčerki.

Simbolično smo nagradili tudi obiskovalca, ki sta kupila karto tik pred in tik po 34-milijontem gostu; to sta bila Roman Orenič iz Češke ter Tomasz Wcislo iz Poljske.

 
V Postojnski jami beležimo številčno statistiko obiskovalcev od 17. avgusta 1819, ko se je kot prvi uradni obiskovalec v knjigo podpisal takratni prestolonaslednik Ferdinand I, in s tem postavil temelje sodobnemu turizmu. Od takrat pa do danes si je Postojnsko jamo ogledalo 34-milijonov obiskovalcev iz vsega sveta. Ob tej priložnosti smo vsem gostom podarili jubilejne razglednice, ki so jih žigosane s posebnim žigom, odposlali iz podzemnega poštnega urada iz Koncertne dvorane Postojnske jame ter tako ponesli novico o praznovanju tudi v svet.,
 
 
Turizem Kras, d.d.
Jamska cesta 30
6230 Postojna
Tel.: +386 (0)5 700 01 00
info@turizem-kras.si
www.turizem-kras.si

Sorodni članki

Prijava