Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Postanite prostovoljci PZS!

Vsebina

Postanite prostovoljci Popotniškega združenja Slovenije!

PZS je nevladna mladinska neprofitna organizacija, ki se ukvarja z mobilnostjo mladih ter v tem smislu predvsem z mladinskim popotništvom, katerega namen je spodbuditi mlade in mlade po srcu k raziskovanju domovine in tujih kultur in krajev ter jih motivirati, da že v mladih letih pridobijo izkušnje s potovanj, tako doma, kot v tujini. Pri tem jim pomagamo z mrežo preko 4.000 Youth Hostlov po vsem svetu in kopico drugih ugodnosti.

Delovanje organizacije temelji predvsem na ljudeh, prostovoljcih, ki svoj čas in znanje vlagajo v razvoj mladinskega popotništva. Če bi radi tudi vi pripomogli k temu, se oglasite in z veseljem vas bomo vključili v naše delovanje in program.
 
Kot prostovoljci boste pripomogli k boljšemu delovanju Popotniškega združenja Slovenije v različnih oblikah, kot so:
- sodelovanje v promocijskih kampanjah,
- novinarsko in reportersko angažiranje pri spletnem časopisu Globetrotter ,
- sodelovanje v različnih zanimivih projektih doma in v tujini.

Navkljub prostovoljnemu značaju vašega sodelovanja se zavedamo, da se s svojo zavezo PZS odrekate morebitnemu drugemu delu, ki bi ga opravljali za določeno plačilo. Prav zato se v PZS v določenih primerih, ko bi vložili nadpovprečno dosti časa, znanja ali izkušenj, odločimo tudi za nagrado, ki je lahko materialna ali tudi finančna.

Za udeležbo v projektih, tako doma, kot tudi v tujini, se trudimo zagotoviti večino, če ne celo vseh stroškov, od letalske vozovnice, do namestitve. Seveda pa pričakujemo od prostovoljcev aktivno udeležbo, saj bodo le tako prišli do novih spoznanj in izkušenj, ki lahko koristijo tako prostovoljcu na svoji življenjski poti, kot tudi Popotniškemu združenju Slovenije.

»Izkušnje, zanimivi projekti, delavnice , spoznavanje novih ljudi ter kultur , druženje, potovanje … vse to in še marsikaj ti prinese prostovoljno delo na PZS. Je super, razgibano, kreativno in veselo delo. Zelo dobra izkušnja za vsakogar. V slabih treh letih prostovoljnosti še nisem imela slabe izkušnje. Najbolj mi je všeč, ker PZS ponudi izredno veliko zanimivih projektov in delavnic izven Slovenije. S PZS sem si ogledala že Sarajevo, Švico in Izrael. Slednje je bila nepozabna izkušnja.« je povedala Ajda Račečič, ki je že tretje leto prostovoljka na Popotniškem združenju Slovenije.

 
»Že več let kot prostovoljec za časopis Globetrotter pripravljam prispevke, ki so povezani z mojo strastjo - s potovanji. V veselje mi je, če lahko delim svoje izkušnje z drugimi in morda komu pomagam pri odločitvi ali ga celo navdušim za spoznavanje širnega sveta… Dobil sem nekaj pozitivnih povratnih informacij, kar je pri vsakem delu najboljša vzpodbuda za naprej! Vsekakor je lepo po svojih močeh prispevati k širjenju popotniškega duha, ki lahko veliko pripomore pri spoznavanju drugih narodov, kultur in prepričanj ter pomaga podirati meje…« je za Popotniško združenje Slovenije povedal Igor Fabjan novinar spletnega časopisa Globetrotter.
 

»Popotniškemu združenju Slovenije sem se kot prostovoljka pridružila leta 2010 in odkar sem član te ekipe sem lahko na lastni koži izkusila, kako lepo je biti mlad in mobilen. Doživela sem ogromno novih stvari, potovala v kraje, kjer še nisem bila, in spoznala veliko število novih ljudi, s katerimi še vedno ohranjam stike. Prostovoljno delo me bogati in mi omogoča, da svojemu študentskemu življenju dodam pridih avantur in ohranjam energijo še za nadaljnjo pot.« je poudarila simpatična Petra Kosi, ki se je zelo vživela v vlogo prostovoljke na Popotniškem Združenju Slovenije.

 
»Človekov prosti čas je njegov največji zaklad, zato ni smiselno tratiti ga. Sam preživljam prosti čas dokaj aktivno in ker vidim, da lahko stvari, ki jih počnem za sprostitev koga celo zanimajo, je to moj prostovoljni prispevek. Prostovoljstvo tako omogoča, da ljudem povem kaj o tem, kdo sem. Potujem, ker me veseli, fotografiram za svojo dušo… oboje pa združim tako, da o tem napišem kak prispevek za Globetrotter in glej ga zlomka, že sem prostovoljni potopisec.« je povedal Borut Jurišić, zvesti popotnik!

Za več informacij o prostovoljnem delu na Popotniškem združenju Slovenije pišete na info@youth-hostel.si .

Sorodni članki

Prijava