Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenija bo gostila dva svetovna prvenstva v času novega leta

Vsebina
Slovenija se v svetu smatra kot smučarska država. To je vidno tudi iz nekaterih svetovno pomembnih dogodkov, ki jih v Sloveniji organizirajo med decembrom in marcem: od svetovnega prvenstva v smučarskem teku na Rogli (sredi decembra), Zlate lisice – tekme svetovnega pokala v ženskem alpskem smučanju na Mariborskem Pohorju (koncem januarja), pokala Vitranc v moškem alpskem smučanju v Kranjski Gori (sredi marca), pa vse do finala prvenstva v smučarskih skokih na Planici (v marcu).
 
 
 
Osnovne informacije za prvi dve tekmovanji:
 

Svetovno prvenstvo v teku na smučeh, Rogla (17. in 18. december 2011)
Rogla je center teka na smučeh, ki ponuja steze tako za rekreativne, kot tekmovalne tekače na smučeh – z organizirano startno/ciljno areno. Obnova in dodelava obstoječe tekaške infrastrukture omogoča izvedbo tekmovanj na najzahtevnejši mednarodni ravni. V sezoni 2011/12 bo Rogla že tretjič gostila tekmo svetovnega prvenstva. V priljubljenem in priznanem klimatskem ter zdravem športnem centru, se bo 17. in 18. decembra zbrala elita svetovnih tekačev na smučeh.

 
Zlata lisica, Mariborsko Pohorje (21. in 22. januar 2012)
21. in 22. januarja bo Mariborsko Pohorje znova prizorišče legendarnih tekem ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju – Zlate lisice, ki se na Pohorju vsakoletno prireja že od leta 1964. Vsako leto napetost tekmovanje med najboljšimi slalomistkami in veleslalomistkami sveta pritegne na Snežni stadion preko 20,000 in neposredna bližina mesta Maribor le še dodatno prispeva k privlačnosti tekmovanja tako za lokalne kot tuje obiskovalce.
 
 
Prespite lahko v katerem od hostlov v Maribor!

Vir: www.slovenia.info .

Sorodni članki

Prijava