Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Table Mountain – novo čudo sveta

Vsebina

Veliko slavje se je pričelo na obrežju V&A, ko je prišla novica, da so Table Mountain proglasili za enega izmed novih sedmerih čudes narave, po več kot triletnih izborih za sedem najlepših naravnih lokacij na svetu.

“To je za nas slavnostni trenutek. Naša planina, ki jo vsi spoštujemo in negujemo, je bila uradno priznana kot eno izmed čudes naravnega okolja. Vsi smo to že dolgo čutili in nekateri se celo sprašujejo, zakaj sploh potrebujemo ta pisni dokaz za nekaj, kar že tako ali tako vemo? To je znak trajnosti v svetu, ki se venomer spreminja, je simbol dediščine, na katero smo ponosni, da jo imamo. Prav tako pa nas opominja, da živimo v izjemni državi, ki ima izjemne potenciale, kar nam daje upanje za bodočnost,” je rekla županja Patricia de Lille.

Naši napori za trženje, ki smo jih vložili v kampanjo, so skupno presegli vrednost R35,2 milijonov stroškov in prikazali goro na svetovnem nivoju, hkrati pa tudi Južno Afriko v povsem novi luči.

Martin Jansen van Vuuren, strateški direktor Grant Thornton Cape pričakuje, da se bo sedaj število turistov znatno povečalo.

Predvidoma bo žičnica Table Mountain Aerial Cableway, v JAR pripeljala dodatnih 108 000 tujih turistov letno, saj bo gora Table Mountain svetovno znana, kot eno izmed sedmih čudes.

Table Mountain je skupaj s še 27 čudesi narave tekmovala za prestižnih sedem mest in konkurenca je bila neverjetna: Mrtvo morje v Palestini, Veliki kanjon v ZDA in Kilimanjaro v Tanzaniji.

“Rast turizma, zlasti ob zahodnem rtu, bo zagotovo porastla, ne glede na šibečo svetovno ekonomijo. Kot posledica povečane priljubljenosti, bo Table Mountain velika atrakcija, ki bo pritegnila ljudi, da pridejo prav v JAR,” pravi Jansen van Vuuren.

Vrednost porasta turizma se ocenjuje na okoli R1,4 milijarde letno, v obdobju prvih petih let.

Novih sedem čudes je:
- Amazonka, v strugi Amazonke v Južni Ameriki
- zaliv Halong, v vietnamski provinci Quáng Ninh
- slapovi Iguazu v Argentini in Braziliji
- otok Jeju, vulkanski otok 130km od Južne Koreje
- narodni park Komodo na Indoneziji
- Puerto Princesa, podzemni nacionalni rečni park, 50km od Puerto Princesa Palawan na Filipinih
- Table Mountain, Cape Town – Južnoafriška republika.
 
 
Portal New7Wonders.com oznanja, da lahko pride do zamenjav med zgoraj naštetimi zmagovalci v kategorijah. Glasovanje se sedaj preverja in potrjuje – uradni zmagovalci pa bodo znani v začetku leta 2012, tekom uradne ceremonije podeljevanja titul.
 

Obiščite HI Južna Afrika ali hihostels.com, da rezervirate hostel v Cape Town in katerikoli hostel v Južni Afriki.

Sorodni članki

Prijava