Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Prisrčno dobrodošli na Severno Irsko!

Hostelling International ponuja šest različnih hostlov, ki se nahajajo po Severni Irski – vsak ponuja veliko več kot le udobje, čisto posteljo in mirno noč.

Vsebina

Severnoirske znamenitosti so med najbolj edinstvenimi in najboljšimi na svetu

Pričnimo s tem, da vas namestimo v samem srcu živahnega Belfasta, prerojenega mesta; vpetega v preteklost, vendar utripajočega v sodobnem ritmu v katerem turisti spoznavajo vibracije kulturne scene. Zgodovina mesta je vidna vsepovsod, med najbolj znanimi mogočnimi stavbami so Mestna hiša, Velika opera in Kronski bar. Osrednji muzej Pomorske četrti Titanik je posvečen čezoceanki RMS Titanic, ki je bila zgrajena v samem srcu mesta, muzej pa svoja vrata odpira letos, na stoto obletnico tragedije ladje. Načrti, da se celotna okolica spremeni v ogromen muzej pomorstva so že na samem koncu zaključne faze. Obiščite Hostel Belfast .

Sledite 120 miljam dolgi, sapo jemajoči, obalni poti do Severne Obale, ki se baha s priljubljenimi znamenitostmi, kot je mogočen  Dunluce Castle, Mussenden Temple, Carrick-a-rede Rope Bridge, Giants Causeway in ostala mesta naravne in kulturne dediščine, ki vas vabijo k spoznavanju ter plaže, ki vabijo k sproščenemu sprehodu ali razburljivemu deskanju. Naužijte se panoramskih razgledov v hostlu Whitepark Bay na sami obali. Ponoči pa posedajte ob ognju s pogledom preko oceana in dovolite, da vas starodavna tradicija ponese in zlije z okoljem.

Pot nadaljujte preko zamaknjenega Mill Rest, v slikoviti vasici Bushmills. Obiščite starodavno trgovinico sadja v srcu vasi, kjer so sadeži tako sveži in sijoči, da ne boste verjeli očem. Poklepetajte s prebivalci in postopite navzdol po ulici, kjer vpijete duh okolja, preden pridete do žganjekuhe Bushmills z njihovo 400 letno skrivnostjo pravega irskega viskija. Otok Rathlin, ki leži v ozadju je le par milj od obale in nanj redno vozi ladjica, s katero vam priporočamo ta morski izlet.

In ko se dodobra naužijete znamenitosti Severne obala, nadaljujte proti Co. Fermanagh. Nastanite se v našem hostlu Enniskillen, ki se nahaja v centru Enniskillen in od tukaj raziskujte na vse strani. Preden se podate na pustolovščino lahko obiščete kavarno Mad Hatter z okusno hrano, da vas okrepi. Naravna bogastva okolice so pravo zdravilo proti vsakodnevnemu stresu, tako da potujte proti jamam Marble Arch – so med najlepšimi turističnimi jamami v Evropi ter raziščite čarobnost podzemnih rek, slapov in vijugajočih hodnikov (tako peš kot s čolničem). Podajte se v preteklost z obiskom gradu Enniskillen Castle. Zanj so se v preteklosti večkrat borili in tako je izmenjeval lastništvo vse od zgodnjega petnajstega stoletja. Ob bregu reke Erne se vzdiguje nad ozadjem in gosti pokrajinski muzej, kakor tudi muzej Inniskillings. Podajte se na pot Belleek Pottery, kjer boste odkrili skrivnosti, po katerih so znani širom sveta. Fermanagh je dom treh nacionalnih trustov – gradu Coole, posesti Crom in dvorca Florence. Jezera Fermanagh so pravi raj za ribiče. Ob mnogih ribnikih in rekah vam tukajšnje sladke vode ponujajo pravi ulov za vaš trnek – tako da si lahko kar sami ulovite večerjo.

Obisk hostla Armagh pomeni da ste na pragu mesta in duše Irske. Armagh je prestolnica praznovanja svetega Patrika, zaščitnika dežele in ključna destinacija na Patrikovi poti. Mesto je duhovna prestolnica Irske, po kateri se lahko sprehodite in naužijete gregorijanskih ulic s pogledom na dvojne stolpe rimokatoliške katedrale, ki se dvigata nad mestom. Nadalje ob Patrikovi poti spoznavate okrožje Armagh ter pridete vse do obalnega mesta Newcastle. Ob vznožju Mournes je Newcastle odlično izhodišče za spoznavanje okolice čarobne gore. Spoznajte tudi obzidje Mourne, ki teče 22 milj od vrha do vrha, preko manjših vzponov in je dokaz sposobnosti nekdanjih prebivalcev. Obiščite tudi Tiho dolino in rezervat Ben Crom, ki zagotavlja vodo za Belfast že od 1930ih let.

Obližnja Bryansford in Tollymore sta centra aktivnosti na prostem  od umirjenih do adrenalinskih. Lahko greste na izlete s konji, plezanje po kamnih, vožnjo s kanujem, jadranje, pohodništvo in celo gorsko deskanje – na edini tovrstni atrakciji na Irskem! V okolici obeh krajev pa so tudi naravni gozdni parki.  
 
Hostelling International - Northern Ireland
22 Donegall Road
Belfast, BT12 5JN
Tel.: (44) (28) 9032 4733
Fax.: (44) (28) 9043 9699
E-mail:
info@hini.org.uk
www.hini.org.uk

Sorodni članki

Prijava