Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Ritem flamenka

Vsebina
Ritem flamenka in povorke na Jerez de la Frontera.
 
Center tega andaluzijskega mesta v južno-španski province Cádiz je razglašen za zgodovinsko-umetniški center, ki ponuja tradicionalne soseske polne čara tipičnih andaluzijskih vasi. Tukaj najdete zanimivosti kot so Alcazar, katedrala, cerkev svetega Jakoba in mestni muzej. Naužijte se zapuščine preteklosti različnih kultur, med sprehodom po Jerezu.

Hostel Jerez de la Frontera (Cádiz), je le 15 minut oddaljen od starega mestnega jedra, če se peljete z avtobusom 12 in le 20 minut stran od glavne avtobusno/železniške postaje z linijama 8 in 9. Sprejme do 226 oseb in ima bazen, kopalnice in klimatizirane sobe, ki omogočajo udobje vsem gostom.

Med ostalim se lahko odpravite tudi na obisk kraljeve konjušnice, kjer imajo dresuro paradnih konj - nepozabno.

Vino in brendi sta tudi značilna za mesto. Njihova vino so vsa z geografskim poreklom Jerez - Xeres – Sherry in svetovno znana. Obiščite tipično vinarno, ali pa se odločite kar za pravo vinarsko turnejo.

Med 24 februarjem in 10 marcem se odvija Festival de Jerez, ki ga ne kaže izpustiti, saj se tam predstavi mesto, ki je zibelka flamenka in mnogih svetovno znanih umetnikov, v najboljši luči.

Za več informacij o tem festivalu kliknite TUKAJ.

Ker je z avtom le 15 minut do plaž Costa de la Luz, Puerto de Santa María, Cádiz, Chipiona in Sanlucar de Barrameda, lahko gostje uživajo v dvojnih počitnicah: uživanju na plaži in spoznavanju dediščine mesta in province.

Vredno pa si je ogledati tudi Carnival of Cadiz, ki poteka med 16 in 26 februarjem in je razglašen za mednarodno turistično znamenitost, ki združuje barve, glasbo in svetlobo karnevala s poskušanjem kulinaričnih dobrot, ki jih pripravlja mesto.

Jerez ima zares ugodne prometne povezave, saj je le nekaj kilometrov iz mesta tudi letališče, ki je z avtobusom M-050 povezano z mestnim centrom. Z vlakom prispete v Sevilla v slabi uri, zelo blizu pa je tudi Cordoba.

Dobre povezave, neverjetna lokacija, izjemno mesto, ki čaka le na vas. Vidimo se v hostlu Jerez de la Frontera!

Sorodni članki

Prijava