Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tajvan, ena najboljših destinacij!

Vsebina

Tajvan se nahaja ob jugovzhodni obali Azije in je otok na zahodnem robu Tihega oceana. Nahaja se med otoki Japonske in Filipinov. Z letalskimi linijami je zelo dobro povezan in lahko dostopen.

Otok Tajvan, je svoje staro ime Formoza (kar pomeni lepo) dobil od raziskovalcev, ki so pluli mimo njega na poti proti Japonski v davnem 16. stoletju. Navkljub kitajskemu, japonskemu in nizozemskemu pritisku je Tajvan, otok oblike krompirja, venomer skušal ohraniti svojo kulturno, gospodarsko in politično samostojnost. Mladinska kultura današnjih časov je skupaj z več kot ducatom plemen domorodcev poskrbela za ponovno samoraziskovanje identitete.

Nadalje boste spoznali razloge, ki vas bodo prepričali, da se odpravite na to izjemen in kulturno bogat otok po nepozabno izkušnjo!

Taipei, prestolnica Tajvana, se je dramatično spremenila od leta 1970. To je sedaj sodobna metropola z nebotičniki, sodobnimi hišami in arhitektonsko navdušenimi trgovskimi centri, kakor tudi kulturnimi centri in eno izmed najvišjih zgradb na svetu “Taipei 101”,kakor tudi nacionalnim muzejem/palačo in spominskim obeležjem C.K.S. Rezervirajte si hostel v Taipeiu.

V okolici mesta pa je podeželje polno neverjetne raznovrstnosti lepih in nepozabnih motivov. V zelo kratkem času preidete iz območja tropskih plaž do cest na robovih klifov in z meglo ovitih vrhov, vrelcev tople vode in dušo umirjajočih jezer.

Če imate čas, da raziskujete izven mesta Taipei, se napotite v sotesko Toroko, ki je eden izmed sedmih nacionalnih parkov otoka. Soteska Toroko je znana po velikih zalogah marmorja, zaradi česar je dobila tudi vzdevek »marmorna soteska«. Rezervirajte hostel v Hualienu.

Zidovi marmornega kanjona vas bodo obdajali, med tem ko boste gledali brzice reke. Spoznajte človeški pečat pri mostovih rdečih lokov, ki se dvigujejo preko deroče vode in slapov, ter tudi pagod, ki jih lahko dosežete le peš. Celo kitajski napisi na oddaljenih klifih delujejo kakor umetnine, s prelepimi oblikami pismenk.

Če si želite spočiti na pacifiški obali obiščite Kending na južni strani otoka. Obiščite hotel Pingtung ter uživajte v nihajočih se palmah pred vašim balkonom, pod senčniki ob bazenu in še čem. Kending ponuja umirjenost in je obkrožen z nacionalnim parkom (Kending National Park), ki se vsako poletje ponaša z razstavo metuljev, čudovitim zgodovinskih svetilnikom in plažami – tako umirjenimi kot živahnimi. Rezervirajte hostel v Pingtungu.

V kulturi sta pojma »lampijončki severnega neba« in »južne rakete čebeljih panjev« poznani frazi, ki opisujeta dva pomembna festivala v tajvanski tradiciji. Pingxi, mesto na severovzhodni obali, gosti tisoče lampijončkov na nebu, ki jih izpustijo kot daritev za blaginjo in mir. Ko se le-ti počasi dvigajo v nebo, privabijo na tisoče turistov, da opazujejo ta nenavaden prizor.

Ena pomembnejših lastnosti Tajvana pa je rodovitna zemlja, ki daje mnogo hrane in v zadnjem času tudi svetovno priznanega čaja. Pridelava hrane, ki jo pripravljajo na najrazličnejše kulinarične načine, je v ponos Tajvanu in odličen dodatek lačnim obiskovalcem.

Pridite in sami izkusite Tajvan! Oglejte si našo ponudbo HI hostlov na Tajvanu in doživite pravo hostelsko vzdušje! 

Sorodni članki

Prijava