Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dolina Soče – Kobarid & Tolmin

Vsebina

Prelepa Soča je ena najpomembnejših rek v Sloveniji. To je zapisano v spominu zgodovine Evropejcev, še posebno Slovencev in Italijanov, kot prizorišče velikih in  krvavih bojev med prvo svetovno vojno (Ernest Hemingway je podrobno pisal o tej dolini v svoji znameniti knjigi 'Zbogom orožje'.), medtem ko je v domišljiji sodobnega obiskovalca predvsem sinonim za neokrnjeno lepoto in živahnost, kot prostor za bogastvo aktivnih izkušenj v objemu neokrnjene narave.

 
Bogata naravna bogastva so zavarovana na zaščitenih območjih, kot so Triglavski Narodni Park.

Tolminska korita so naravni spomenik, nahaja se  na najnižji točki Triglavskega narodnega parka. So najpomembnejša naravna znamenitost v Tolminu.

Dolina Soče je raj za tiste, ki iščejo aktivno raziskovanje narave: Soča ponuja rafting, kajak in hidrospeed, medtem ko gorski potoki z divjimi soteskami, slapovi in tolmuni ponujajo vznemirjenje soteskanja. Fantastiče jadralne razmere pa pritegnejo številne padalce in zmajarje.  Dolina vabi pohodnike po številnih sprehajalnih poteh, ki vodijo mimo mnogih naravnih in kulturnih znamenitosti.


              
Kobariška zgodovinska pot povezuje kraje okoli Kobarida, kjer lahko vidite pomembne zgodovinske, kulturne in naravne spomenike. Eden takih spomenikov je 15 metrov visok slap Kozjak, eden najbolj slikovitih slapov v Sloveniji.
 
Gorska območja  ponujajo pohodnikom tako bolj kot manj zahtevne planinske ture, obilo gorskih kolesarskih poti za kolesarje in vrsto sten za plezanje.

Soča, Nadiža, Bača, Trebuščica in Idrijca so reke prve stopnje za muharjenje, ki privabijo ribiče iz vsega sveta.

Ko si ogledujete dolino Soče lahko prespite v HOSTLU PARADISO TOLMIN, ki se nahaja v samem centru Tolmina, v prvem nadstropju bara Paradiso. Hostel je namenjen vsem popotnikom, mimoidočim, mladim, starejšim in družinam. Hostel je lociran v smem centru Tolmina. Ne glede na smer prihoda v Tolmin ga je zelo težko zgrešiti, saj je tik ob glavnem semaforiziranem križišču (30 m). Zaradi svoje lokacije je izvrstno izhodišče za dostop do vseh preostalih ustanov. Bencinska črpalka, trgovina, restavracija – pizzerija, lekarna, zdravstveni dom, avtobusna postaja, banka, pošta, muzej in knjižnica so tako rekoč pred vrati ali pa oddaljeni minuto do dve hoje. Ležišče v hostlu lahko rezervirate na spletni strani Popotniško združenje Slovenije www.youth-hostel.si ali na naši spletni strani www.hostel-paradiso.si.
 

LTO Sotočje – Turistična zveza in Turistično informacijski center: V turističnem informacijskem centru nudijo informacije glede lokalnih ali regionalnih znamenitosti, prireditev, športu, rekreaciji in kulturnih programih, naravnih poteh in Triglavskem narodnem parku. Na voljo je dostop do interneta. Prav tako so na voljo brošure, vodniki, zemljevidi in razglednice. V povezavi z vsemi turističnimi subjekti na tem področju, si prizadevajo, da se njihovi obiskovalci počutijo dobrodošle in da je njihovo bivanje na tem območju, tako prijetno kot je le mogoče.

VEČ INFORMACIJ:

TIC Tolmin
Tel. 05 380 04 80
e-mail:
info@lto-sotocje.si,

TIC Kobarid
Tel. 05 380 04 90
e-mail:
info.kobarid@lto-sotocje.si
www.dolina-soce.com

Sorodni članki

Prijava