Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete na Islanidiji

Povsem na severu Atlantika, se nahaja Islandija – dežela neverjetne narave: od gora in ledenikov, do vulkanov in gejzirjev. Prestolnica Reykjavik in tudi ostala mesteca so zelo živahna ter polna kulture in folklore, ki jo vidite povsod po deželi. Poleti, ko sonce samo za trenutek zaide in ni nikdar prav temno, imate dovolj časa, da odkrijete deset glavnih stvari Islandije.

Vsebina

1. Plavanje v modri laguni

Ena izmed priljubljenih dejavnosti je plavanje v modri laguni, ki je geotermalno kopališče v bližini Reykjavika. Voda ima vedno okoli 38° ter ima zdravilne moči, ki lahko pomagajo pri sprostitvi. Hostli v Reykjaviku vam bodo z veseljem posredovali informacije kako greste tja.

2. Neverjetni ledeniki

Höfn je predvsem priljubljen zaradi gora in ledenikov, ki se nahajajo v okolici mesta. Z organiziranimi ogledi lahko pridete do Vatnajökulla, največjega ledenika v Evropi. Gore so med najvišjimi na Islandiji ter nudijo odlične možnosti za pohodništvo. Hostel Höfn je odlično izhodišče za raziskovanje okolja ter si lahko tam privoščite odlično pomorsko hrano ribiškega mesta.

3. Opazovanje kitov na Húsavíku

Opazovanje kitov je eden najpriljubljenejših atrakcij Islandije in Húsavík je pravi kraj za to. Večina izletov se dogaja tekom poletja, ki je najboljši čas, za opazovanje kitov. Hostla Berg in Árbót se nahajata blizu mesta Húsavík, kjer boste dobili priložnost, da si ogledate kite ter raziščete okolico.

4. Sladoledni dan v Hveragerði

Nedelja je sladoledni dan v mestu Hveragerði, majhnem mestecu med Reykjavikom in Selfossom. Vsak teden se družine vozijo tja, da si privoščijo sladoled, nekateri imajo celo nenavaden okus – kot npr. Béarnaise preliv, ali česen in krvavica. To je lahko prava zabava tako za otroke kot odrastle! Hostel Selfoss se nahaja blizu Hveragerði.

5. Akureyri

Največje mesto severnega otoka je Akureyri, ponuja počitek in mir popotnikom. Mesto ni posebej znano turistom, je pa odlično izhodišče za raziskovanje okolice. Če prenočujete v Akureyri boste lahko dosegli nekatere izredno oddaljene a prekrasne dele Islandije. Hostel Akureyri vam bo z veseljem izrekel dobrodošlico.

6. Pohod po narodnem parku Vatnajökull

Vatnajökull je največji naravni park Evrope in tukaj je mnogo ledenikov in slapov Dettifoss. Gre za ogromno pokrajino, ki jemlje dih obiskovalcem. Vzemite stvari in pojdite v hostel Vagnsstaðir, kjer si lahko izposodite terensko ali snežno vozilo.

7. Zlati krog

Ogled Zlati krog vključuje pot do slapov Gullfoss, gejzirjev Geysir in Strokkur, ter narodnega parka Þingvellir. Hostel Laugarvatn se nahaja blizu priljubljenih znamenitosti in je odlično izhodišče za raziskovanje neverjetne Islandije.

8. Državno praznovanje

17. junija praznuje Islandija rojstvo republike, ki je bila razglašena leta 1944. Na ta dan se parade napotijo preko dežele, sledijo pa jim koncerti in zabave pod polnočnim soncem ob svežem vetriču. Tudi to doživetje se vam izplača izkusiti!

9. Jahanje v Reykjaviku

Prav tako priljubljeno kot opazovanje kitov je tudi jahanje po čudoviti pokrajini Islandije. Islandski poniji so nizko rasli in z gladko dlako ter zelo vzdržljivi. Ježa po prestolnici je odličen način za odkrivanje okolice. Hostli v Reyjkjaviku nudijo več informacij.

10. Okusite hrano

Glede na to, da je Islandija otok, lahko pričakujete ogromno morske hrane. Sušena riba je med najpriljubljenejšimi oblikami hrane, vendar boste naleteli tudi na mnogo jedi iz ovčetine. Vsak hostel vam bo z veseljem dal naslove restavracij, ki nudijo lokalne dobrote.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava