Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Slovenia – green, active, healthy

Vsebina

Slovenijo so kot svoj navdih odkrili že mnogi ljubitelji aktivnega življenja, ki ohranja zdravje. Odkrili so jo tudi mnogi veliki športniki Evrope in sveta! Med olimpijskimi igrami nosi zelena, aktivna, zdrava tematika slovenskega turizma poseben pomen.

 
Povezava med turizmom in športom je močna, pogosto pa sta eden od drugega tudi odvisna. Olimpijske igre predstavljajo priložnost za boljšo prepoznavnost Slovenije in njene turistične ponudbe. Dogodek svetovnih razsežnosti vzbuja pozornost ljubiteljev športa in vseh ostalih, ki spremljajo dogajanje. STO je čas olimpijskih iger skupaj z UKOM in OKS izkoristila za predstavitev Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave dežele in tudi turistične destinacije. Predstavitev slovenskega turizma je med olimpijskimi igrami potekala v Team Slovenia London Pub.

Pub je bil odet v barve slovenskega turizma in je preko notranje opreme, promocijskih materialov ter dogodkov poudarjal nacionalno in turistično znamko I feel Slovenia. Notranjost je povezovala zgodba Slovenia – green, active, healthy, skozi katero se Slovenija predstavlja kot zelena destinacija za aktivne in zdrave počitnice. Ta zgodba ni le zelena nit slovenskega turizma, ampak ga tudi povezuje z letošnjim športnim dogajanjem.

Vrhunski slovenski športniki ne prispevajo k večji prepoznavnosti Slovenije le med olimpijskimi igrami, saj so tudi sicer vključeni v promocijo slovenskega turizma. Zgodba o zeleni, aktivni in zdravi Sloveniji je bila razvita prav z ozirom na uspešnost slovenskih športnikov, ki trenirajo in se sproščajo v slovenskih turističnih destinacijah. V znanih slovenskih turističnih krajih so bili fotografirani z namenom še boljše predstavitve Slovenije kot destinacije za zdrav in aktiven oddih, te fotografije pa so vključene v različne predstavitve slovenskega turizma.

 
Z izjemnimi možnostmi za šport in rekreacijo je Slovenija že desetletja sanjski cilj ljubiteljev pohodništva, kolesarjenja, raznoterih vodnih športov in drugih oblik tekmovanja s seboj ali z drugimi na prostem. Z golf igrišči vabi do vseh pokrajinskih in kulturnih različnosti dežele. Pozimi privlači s smučišči in z možnostmi za raznotera aktivna doživetja.
 

Uspehi slovenskih športnikov na samosvoj način odražajo naravo Slovenije. Prve medalje za samostojno Slovenijo so osvajali veslači, ki so svojo športno pot začenjali na slovenskih jezerih. Med njimi ima posebno veljavo Blejsko jezero, ki je bilo tudi gostitelj Svetovnih veslaških prvenstev.

Slovenija je dežela turizma, ki ohranja lepote narave. Velik del Slovenije predstavljajo zaščitena območja. A velika doživetja so mogoča celo na robovih Triglavskega narodnega parka, enega najstarejših narodnih parkov v Evropi, ali na območju Solčavskega, kjer kraljuje Krajinski park Logarska dolina. Obe območji se ponašata z nazivom EDEN – evropska destinacija odličnosti v Sloveniji. Dolina Soče ponuja adrenalin na vodi, v tesnih soteskah, v zraku, a tudi nova raziskovanja na poteh med spomeniki 1. svetovne vojne. Logarska dolina sodi med najbolj prepoznavne naravne bisere Slovenije, posebna doživetja pa obljublja panoramska pot, ki nad njo vodi na Solčavsko. Tod gorske kmetije presenečajo s svojimi tradicijami in z domačimi dobrotami.

 
Slovenija je dežela zdravja. Ob morju, ki ga krepijo mediteranska klima in bogastva Jadranskega morja, po vsej deželi zdraviliški in wellness centri. Osnova za zdravilišča, ki ponujajo medicinske preventivne in kurativne kot številne privlačne alternativne programe za ohranjanje dobrega počutja, je na desetine naravnih termalnih izvirov.

Začutite zeleno, bodite aktivni in najdite pot do zdravja v slovenskih turističnih destinacijah!

Rezervirajte hostel v Ljubljani ali katerikoli hostel v Sloveniji.
 
Slovenska turistična organizacija
www.slovenia.info

Sorodni članki

Prijava