Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nastanitev na Japonskem

Nastanitev na Japonskem: od tradicionalne do neobičajne

Potovanje na Japonsko zna biti kar drago, večino denarja pa boste porabili za prevoz in nastanitev, vendar boste lahko kaj prihranili na hrani, saj ponujajo zelo okusne stvari pa ugodnih cenah. Veliko boste morali plačati, če boste hoteli spati v poslovnem hotelu, ali pa v navadnem hotelu. Pa še povsem nezanimivo bi bilo. Tukaj vam predstavljamo pet nastanitev, ki jih lahko izberete na Japonskem, ki vam bodo popestrile vaš obisk.
Vsebina

Ryokan

Čeprav ne spada med cenejše možnosti nastanitve na Japonskem, gre za tradicionalno gostišče, odlično za vse, ki resnično želijo vpiti kulturo te daljne dežele. Izkusili boste spanje v futonu in na ležiščih iz tatamija, uporabljali pa boste notranje ali zunanje skupne kopalnice. Večji del ryokana se nahaja v prelepem okolju, ponujajo pa prvovrstno hrano, tako da pričakujte tradicionalen japonski zajtrk z ribo, rižem in juho miso v prelepi naravi. Kot goste boste lahko imeli oblečeno tudi yukato – poletni lahki kimono.

Hotel kapsula

Če morate biti bolj varčni in se ne bojite utesnjenih prostorov, lahko poskusite hotel kapsul. V takšnem hotelu je ogromno enot, namenjenih nočitvam, vendar ima gost komaj dovolj prostora, da leže na vzmetnico ter se naspi. Ker so kapsule komaj dovolj velike, da se oseba uleže vanje, morate svoje stari pustiti v garderobnih omaricah, sanitarije pa so skupne.

Hotel ljubezni

Posebej zasnovan za pare, ti hoteli omogočajo zasebnost hotelske sobe brez da bi morali plačati za celo noč. Lahko si najamete sobo tudi le za kašni dve tri urici. Zelo je priljubljen med mladimi, ki drugače še živijo s starši. V hotelu pa so vajeni tudi tekmovalcev v skoku čez plot. Nekateri med temi hoteli imajo celo posebej opremljene sobe, kot so »džungla« ali »F1,« lahko pa izberete tudi kaj bolj srednjeveškega ali božičnega. Sicer se lahko tudi sami odločite za nočitev v hotelu, a je bolj zanimivo, če pridete v paru ter preizkusite kaj izmed zanimivejših »perverznosti.«

Manga Cafe

Mangas, japonski stripi, so v deželi vzhajajočega sonca zelo priljubljeni, tako da ni nič čudnega, če naletite na kavarne, ki delujejo kot knjižnice stripov. Cena se plačuje na uro, ponekod pa lahko gostje ostanejo tudi preko noči. Zasebni separeji se lahko najamejo, da v njih uporabljate računalnik, igrice, pijete čaj ali kavo. Na voljo so tudi skupne spalnice in tuši. Manga cafes so odlični, če želite poceni preživeti noč na japonskem, ob enem pa izkusiti kaj lokalnih dejavnosti, kot je gledanje filmov ali tekmovanje v računalniških igrah.

Svetišče

Če bi po nočitvi v ryokanu želeli izkusiti še več tradicije, vas bo razveselila novica, da določeni budistični templji sprejemajo obiskovalce. Na voljo vam bosta dva vegetarijanska obroka na dan, nočitev z menihi in jutranje molitve – zagotovo pa boste dobili edinstveni vpogled v različne poglede budističnega življenja in razumevanja sveta.

 
Ob vsem tem pa velja omeniti, da so med najcenejšimi namestitvami na japonskem hostli, ki so posejani po celi deželi, zato ne odlašajte in si rezervirajte svoje japonsko prenočišče že sedaj!

Sorodni članki

Prijava