Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pet pivnic za študij v tujini

Vsebina

Neverjetno je, kako hitro se spreminja vrednost valute; neverjetno hitro se namreč zgodi, da 20€ postane le par kovancev v denarnici, ki se izgubijo nekje na dnu nahrbtnika. Če študirate v tujini, se morda počutite, kot bi bili na daljših počitnicah, vendar vam bo ena stvar zagotovo zmanjševala občutek luksuza: vaš vedno bolj plitev žep. Dobri prijatelji na Party Earth razumejo vašo željo, da se izognete neprijetnim sporočilom staršem, katerim po navadi sledi odgovor – nehaj trošiti denar za pijačo. Razumejo tudi, kako pomembno je plačati pivo ter so zaradi tega pripravili seznam študentskih pivnic po Evropi, ki so zagotovo cenovno ugodne in ponujajo pravo vzdušje.

Pariz
Če še vedno iščete pivnico, kjer obstaja sistem »pokaži jih« in ponujajo brezplačno pijačo dekletom, ki so pripravljene razkazati svoje balončke, potem je N’importe Quoi obvezna postaja za vas. Čeprav deluje – tako od zunaj kot od znotraj – neugledno, ponuja mnogo pijače in zabave. Tukaj najdete natakarje, ki vrtijo steklenice, pa vse do drugih študentov, ki želijo cenovno ugodne zabave. Se to prispeva k temu, da je N’importe Quoi idealen, če se želite v Parizu po moško družiti s pijačo.

London
Čeprav ima The Roxy slonokoščene lestence ter usnjene fotelje, se najbolj posvečajo kvalitetni glasbi in kako preživeti noči nagnetenih študentov. Če pridete tja dovolj zgodaj, boste lahko uživali v polovičnih cenah vina in piva na »Happy Hour,« ki jih imajo od ponedeljka do petka – srede pa so uradne študentske noči. Tedaj boste našli velike skupine razigranih mladenk in mladeničev, ki so prišli na ugodno pijačo in druženje.

Barcelona
Chupitos je razposajena pivnica, ki se posveča kreativnemu mešanju pijač ter posebnemu programu strežbe, ki včasih vključuje tudi zažiganje šanka. Ta majhna pivnica privlači mešanico zabave željnih meščanov ter mednarodnih popotnikov, ki želijo cenovno ugodno pijačo. Nahajajo se v temnem hodniku, kjer na tabli s specialitetami pišejo slikovita imena pijač, kot je »General« ali »Monika Levinski« (če se še spomnite Clintonovih afer). Nagneteno in divje vzdušje Chupitosa dobro doprinesejo slovesu najboljše pivnice v Barceloni s pozno-nočnimi pustolovščinami.

Firence
Red Garter je priljubljen športni bar v ameriškem stilu, ki se nahaja v Firencah, kjer boste zagotovo našli tudi par ljudi, ki znajo angleško ter so se prišli zabavati. Tukaj najdete vse od pivskega Ponga pa do karaok ali koncertov žive rock glasbe. Obiskovalci imajo na voljo več kot en prostor – v sprednjem se lahko zberejo, da gledajo športne prenose, ali pa se družijo v prostoru s točilnim pultom, kjer so samo stojišča. Dvonadstropna soba ima dolge piknik mize, kjer se nahaja tudi DJ, ki skrbi za vzdušje na plesišču, ki zagotovo postane osrednji del prostora.

Amsterdam
Amsterdam verjetno ni prvo mesto, kam bi se napotili, da bi doživeli pristno avstralsko vzdušje. Pa vendar vam *Coco’s Outback ponuja prav pristno zabavo sproščenega okolja dežele tam spodaj. V pivnici boste našli kar sedemnajst televizij, pravcato ognjišče, zelo dolg točilni pult v ozadju ter območje, kjer lahko sedete – tako v zaprtem kot odprtem delu. Coco’s Outback privablja mlade množice, ki si želijo zabave. Za zabavo pa je tukaj zagarantirano, saj se tukaj vedno zbirajo razposajene množice ob velikih količinah pijače in glasne glasbe. Pikado, biljard, hitra hrana, udobni dvosedi in še kaj pretvorijo Coco’s v odlično postojanko za Avstralce, Novozelandčane, Britance in Američane, ki jih muči domotožje.

Več informacij na www.partyearth.com .

Sorodni članki

Prijava