Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Domek, sladki domek!

Vsebina

2009 bo pomembna letnica za Škotsko, saj bo to njena prva povratnica, ki je bila ustvarjena in zastavljena tako, da obeleži 250-to obletnico narodnega pesnika Robert-a Burns-a. Toda povratnica na "Škotsko" je še veliko več. Osredotočena je tudi na pridobitve, ki jih je naša dežela prenesla na cel svet: golf, whisky, razsvetljenstvo, inovacije in bogata kulturna dediščina. 

Glavni cilj "povratnice" je spodbuditi po svetu živeče Škote, da se vrnejo na obisk v domovino v letu 2009, povabilo pa seveda velja tudi za vse ostale, ki imajo radi Škotsko. 

Če imate prednike iz Škotske ali pa vas le zanima naš narod, potem je leto 2009 pravo leto, da se odločite za obisk. Veliko navdihujočih prireditev se bo dogajalo tekom celega leta, z njimi pa se bodo dopolnjevale že tako priljubljene atrakcije, ki na Škotsko vabijo turiste s celega sveta. Od največjega srečanja klanov v Edinburgu, do keltske naveze v Glasgowu in od odprtega prvenstva v Turnberryu do Spirit of Speyside Whisky festivala - Vsak bo našel nekaj zase.

Organizatorji z vseh delov Škotske načrtujejo aktivnosti za Povratnico in vas vabijo, da se pridružite praznovanjeu. Od Orkneya do Aberdeena, ter od Oban do Škotske meje, koledar dogodkov po zapolnjen s prireditvami, med katerimi lahko izbirate.
Praznujte Burnsov rojstni dan; odkrivajte različne okuse viskija, na Spirit of Speyside Whisky festivalu; spodbujajte elitne igralce golfa na turnirju v Turnberryu; ali pa poskusite najti svoje Škotske korenine v škotskem centru, lahko pa se zgolj sprehajate med nobiliteto vodji škotskih klanov. Karkoli vas že veseli, zagotovo boste našli kaj po svojem okusu.

Če ste kdaj razmišljali o vrnitvi na Škotsko, ali načrtovali prvi obiske te dežele, ne bo nikdar primernejšega trenutka kot je to leto 2009. To celoletno praznovanje bo zajelo vso deželo in vključevalo vse od športa, glasbe, zgodovine in umetnosti. Če želite videti Škotsko v najboljši luči, se nam pridružite na Povratnici - ne bo vam žal!

Scottish Youth Hostels Association, SYHA, ima hostle po vsej Škotski in če pridete kot obiskovalec Povratnice, boste lahko obiskali ne le Edinburg, ampak tudi Škotsko visokogorje in otoke, obalo in divjino, ter trge in mesta, ki skupaj tvorijo čudovito raznolikost te dežele. Uslužbenci hostlov so odličen vir informacij za lokalno področje in vam bodo lahko najbolje svetovali, kako boste kar največ odnesli od svojega potovanja.

Nazdravimo Burnsu, njegovi zapuščini in njegovemu ponosu na svoj narod, da je lahko nudil inspiracijo Škotski Povratnici 2009 - "Prijatelje pozabim naj in mislim nanje ne..."

Za nadaljnje informacije o Škotski Povratnici 2009 obiščite www.homecomingscotland.com

Za nadaljnje informacije o SYHA, ali za načrtovanje obiska Škotske obiščite www.syha.org.uk .

Sorodni članki

Prijava