Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

EMILIA ROMAGNA na listi svetovne dediščine UNESCa

Vsebina

Ferrara (v 1995), Ravenna (v 1996) in Modena (v 1997) so bile sprejete na listo svetovne človeške dediščine UNESCa.

Ravenna je bila sedež Rimskega cesarstva v petem stoletju in nato bizantinske Italije do osmega stoletja. Ima edinstveno zbirko zgodnjekrščanskih mozaikov in spomenikov. Vseh osem zgradb Mavzolej Gale Placidie, Neoninska krstilnica, bazilika Novi Sv. Apolinarij, Arijska krstilnica, Nadškofijska kapela, Teodorikov mavzolej, cerkev San Vitale in bazilika Sv. Apolinarij v mestecu Classe so bili postavljeni v petem in šestem stoletju. Prikazujejo čudovit umetniški slog in prekrasno kombinacijo grško-rimskega sloga, krščanske ikonografije in orientalsko/zahodnjaških slogov. V Raveni je zadnja leta svojega življenja preživel tudi Dante, ki je tam tudi pokopan.

Ferrara, ki je zrasla ob reki Pad, je postala intelektualno in umetniško središče, ki je privabljalo največje um italijanske renesanse v petnajstem in šesnajstem stoletju. Tukaj so Piero della Francesca, Jacopo Bellini in Andrea Mantegna okrasili palače hiše Este. Tukaj se je rodila zamisel o idealnem mestu, ki ga je Biago Rossetti gradil od 1402 leta dalje in temelji na principih perspektive. Zaključek tega projekta je zaznamovalo začetek sodobnega načrtovanja mest in je vplivalo na nadaljnji razvoj. Ferrara ima elegantne palače, prva med njimi je Castello Estense in Palazzo dei Diamanti, ki gosti prestižne razstave. Ferrara, kjer nas umetnostne smeri povežejo z odkritimi ali prikritimi zgodbami magije in omogoča turistom odkrivanje šarmantnih in magičnih poti.

 
Veličastna katedrala v Modeni, iz dvanajstega stoletja, je izvrsten primerek romantične umetnosti in delo dveh velikih umetnikov (Lanfranco in Wiligelmo). S povezanim trgom in stolpom, ki pričajo o moči predanosti zidarjev in moči dinastije Canossa, ki so naročili izgradnjo.

Kje lahko spite: Youth Hostli v Ravenna, Modena in Bologna (45 km iz Ferrare)


Za več informacij: Italian YHA – izpostava Emilia Romagna – aig.emiliaromagna@aighostels.com

Sorodni članki

Prijava